Kastamonu

Kastamonu'da kısa dönem erler yemin etti

13:22 13 Ekim 2017
Kastamonu'da kısa dönem erler yemin etti

Kastamonu'da, bin 100 kısa dönem er için yemin töreni düzenlendi.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda düzenlenen törende 368. ikinci grup kısa dönem erler yemin etti.

Törende eğitimde başarılı olan, birliğe ilk katılan erler ve aileleri ile eğiticilerine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Belediye Başkanı Vekili Eşref Can ve Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı tarafından hediyeler verildi.

Ant içme törenini büyük bir gururla izlediklerini belirten Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, asker ailelerine seslenerek "Büyük gayret ve fedakarlıklarla büyüttüğünüz ve gururla asker ocağına gönderdiğiniz evlalarınız kahraman jandarma teşkilatının bir ferdi olarak karşınızda dimdik durmaktadır." dedi.

Askerlerin omuz omuza vatan için yemin ettiğini aktaran Cebeci, "Dosta güven düşmana korku veren evlatlarımız yüce Türk milletinin gurur kaynağıdır. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır." diye konuştu.

Türk bayrağının kutsal vatan topraklarında ebediyete kadar dalgalanmaya devam edeceğini vurgulayan Cebeci, "Kanunu, nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü daima rehber edinerek yemininize sadık kalacağınızdan eminiz. Temel eğitimde gösterdiğiniz gayret ve çabadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tören geçişinin ardından askerler aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.