Kastamonu

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kastamonu'da

22:32 16 Ekim 2017
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kastamonu'da

Oda ve borsalardan gelen taleplerle yakından ilgilendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sadece Sanayi Üretim Reformu paketinde son 1 yılda 1 milyon üyemizin üzerinden 1 milyar lira yük kalktı." dedi.

Hisarcıklıoğlu, Vedat Tek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'nin ve Kastamonu'nun Ekonomik Geleceği" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin 2016 yılında üç terör örgütüyle aynı anda mücadele ettiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Allah bu millete bir daha böyle bir şey göstermesin. Aynı zamanda tarihimizde bir ilki gerçekleştirdik, bir darbe teşebbüsünü önledik. Bizim başımıza bir yılda gelenler bir başka ülkenin başına gelse kolay kolay bellerini doğrultamazlar ama bugün biz Türk özel sektörü olarak tekrar ülkemizi büyümeye başlattık." dedi.

"Bana 'Başkanım bizim üyeler kredi temin etmekte zorluk çekiyorlar' dediler. Bütün Türkiye çapında oda ve borsalar kaynakları ortaya koydular. Üyelerimize yüzde 9,90 faizle Nefes Kredisi verdik. Daha sonra hükümete gittik. 'Bütün kaynaklarımızı üyelerimize verdik' dedik. Başbakan ve bakanlarımıza 'Üyelerimiz bizden sıfır faizli kredi istiyor' dedik. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız KOSGEB üzerinden sıfır faizli 50 bin lira kredi 3 yıl vadeli faizsiz bir yıl ödemesiz kredi çıkardı. Toplam 260 bin üyemiz faydalandı. Odalar birliğinin üye sayısı 1 milyon. Yüzde 26'sı bu faizsiz krediden faydalandı. Baba oğluna, kardeş kardeşe, komşu komşuya kefil olmuyorken biz kefil olduk. 217 milyar liralık kefaletimiz var. Türkiye'de kefil olduğumuz firma sayısı 335 bin. Toplam 620 bin üyemize bir türlü dokunmuşuz. Toplam 1 milyon yaşayan üyemizin yüzde 62'sine ya kefil olmuşuz ya faizsiz kredi sağlamışız ya da yüzde 9,90’lık kredi imkanı sağlamışız."

- "Bir yatırıyor 8 alıyor"

İstihdam seferberliği ile ilgili de memnuniyetini ifade eden Hisarcıklıoğlu, istihdam seferberliğinin halen geçerli olduğunu belirtti.

Özel sektör için yapılan bütün kolaylıkların sektöre önemli faydalar sağladığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Sadece Sanayi Üretim Reformu paketinde son bir yılda ödediğimiz yük olan 1 milyar lira özel sektör üzerinden kalktı. 1 milyon üyemizin üzerinden 1 milyar lira yük kalktı. Bizim üyelerimiz aidat olarak bu miktarın 8'de 1'ini ödüyor. Bir yatırıyor 8 alıyor. " diye konuştu.

- "Birbirimize sımsıkı sarılacağız"

Sıkıntıların birlik ve beraberlikle çözülebileceğine ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Biz bu sıkıntıları hep birlik ve beraberlik içerisinde çözdük. Bir ve beraber olunca Allah, rahmeti ve bereketi veriyor. Sıkıntılarımız elbette var. Sıkıntıları aşacak iradeye, güce sahibiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz muhafaza edelim. Şikayet ederek bir yere varılmaz. Birlikte oturup, çözüm arayacağız. Kardeş olduğumuzu kabul edeceğiz. Birbirimizi fikrimizden, mezhebimizden, etnik kökenimizden dolayı ötekileştirmeyeceğiz. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Bütün sıkıntıları birlik ve beraberlikle çözeceğiz. "

Programda, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri de selamlama konuşması yaptı.

Toplantıya, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.