Kastamonu

Horma Kanyonu'na engelli yolu yapılıyor

14:12 17 Ekim 2017
Horma Kanyonu'na engelli yolu yapılıyor

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Horma Kanyonu'na 3 bin 700 metrelik engelli yolu yapılıyor.

Engelli vatandaşlar yol sayesinde 3 bin 700 metrelik bir parkurun ardından dünyaca ünlü Ilıca Şelalesi'ni de görebilecek.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, AA muhabirine, yolun bir bölümünün bitirildiğini ve kullanımda olduğunu söyledi.

Engelli yolunun toplam uzunluğunun 3 bin 700 metre olacağını ifade eden Yılmaz," Yolun bin 700 metrelik bölümü bitirildi. Yolun tamamının bitirilmesi ile şu anda sadece kanyon sporcularının görebildiği kanyon içi güzellikleri engelli vatandaşlarımız dahil herkes görebilecek. Engelli arabası veya yaya olarak kanyon girişinden giren vatandaşlarımız bu yolu kullanarak Ilıca Şelalesi'nden çıkabilecekler." dedi.

Pınarbaşı Kaymakamı Nabi Çanga ise Horma Kanyonu'nunun dünyadaki ilk on kanyon arasında olduğunu vurguladı.

Çanga, sporla ilgilenen herkesi Horma Kanyonu'na davet etti.

Kanyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği Başkanı Hasan Gedikli de "Çeşitli illerden gelen üyelerimiz ile her sene Horma ve Valla kanyonlarını geçiyoruz. Birkaç saatlik eğitim alan sporseverler Horma Kanyonu'nu geçebilir. Eğitim alanı pilot bölgesi olarak belirlediğimiz Pınarbaşı'nda yerel sporseverlere ve vatandaşlara da eğitim veriyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.