Kastamonu

Şehit kaymakamın babası Safitürk:

00:16 13 Kasım 2017
Şehit kaymakamın babası Safitürk:

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, "Memleketimizde rahat uyku uyuyorsak, rahat dükkan çalıştırıyorsak vatanımızda rahat rahat yaşıyorsak mutlaka o şehitlere borçluyuz." dedi.

Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda, Kastamonu Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu (ÜNİAK) tarafından "Nesilden Nesile Fatihler" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan, Mardin'in Derik ilçesinde geçen yıl 10 Kasım'da düzenlenen terör saldırısında görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, oğlunun anılarının hala tazeliğini koruduğunu ve onu hiç unutamadığını belirtti.

Safitürk, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de şehitlerin mertebesini peygamberlerden sonra ilk sıraya koyduğunu ifade ederek, "Memleketimizde rahat uyku uyuyorsak, rahat dükkan çalıştırıyorsak, vatanımızda rahat rahat yaşıyorsak, mutlaka o şehitlere borçluyuz. Peygamber rütbesinden sonra en yüksek mertebe şehitliktir." dedi.

- "Ecdadımız bu vatanı atın üzerinde aç, susuz bize bıraktı"

Herkesin gözünün Türkiye'de olduğunu söyleyen Safitürk, "Ecdadımız bu vatanı atın üzerinde aç, susuz bize bıraktı. Ecdadımız bu vatanı atlarıyla kanlarıyla bize emanet etmişler. Nasıl şehitler verdiğimizi iyi düşünelim. Bana yüz defa sorsalar sen mi ölesin oğlun mu deseler. Ben öleyim oğlum ölmesin derdim. Ama bir gerçek var. Elhamdülillah biz Müslümanız." diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Safitürk, "Selamlaşalım, barışalım, Allah için birbirimizi sevelim. Allah için birbirimize kin tutmayalım. Birlik beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bir devirde yaşıyoruz. Bizim gidecek kapımızda yok. Ne olursunuz birlik beraberlik içerisinde olalım. Bayrağı seven, şu ezanları seven, Kuran'ı seven, camileri sevenlerle beraber olalım. " ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.