Kastamonu

23. Gezici Film Festivali

17:01 12 Aralık 2017
23. Gezici Film Festivali

Ankara Sinema Derneğince Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla düzenlenen 23. Gezici Film Festivali'nin Kastamonu ayağı kapsamında ilk gösterim yapıldı.

Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda Kastamonu Üniversitesi Medya ve İletişim Topluluğunun ev sahipliğinde düzenlenen festival, bir Kanada yapımı olan "Politeknik" filminin gösterimi ile başladı.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23. Gezici Film Festivali'nin son durağının Kastamonu olduğunu belirtti.

Kastamonu Üniversitesi kampüsünde 3 gün boyunca filmlerin öğrencilerle buluşacağına işaret eden Boyacıoğlu, "Çocuklar için de özel programımız var. Çocuklar da burada film izleyecek. Kastamonu'da dördüncü yılımız. Burada çok sıcak bir izleyici topluluğu var. Her filmimiz çok ilgi görüyor. Salon oldukça büyük olmasına rağmen hiç boş kalmıyor. Filmlerimizin yanı sıra bazı konuklarımız da oluyor. Önemli olan izleyiciye ulaşmak. Kastamonu'da çok yoğun izleyici ilgisiyle karşılaştık. Bu kente 4 yıldır kesintisiz gelmemizin en büyük nedeni de bu." ifadelerini kullandı.

Boyacıoğlu, festivalin üç gün süreceğini, yarın çocuk filmlerinin gösterileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.