Kastamonu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

14:48 18 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

Kastamonu'nun Hanönü ve İnebolu ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Hanönü ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından şehit kabirleri ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programa, Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Başçavuş Mehmet Ali Güngör, Emniyet Amir vekili Faik Reşit Sazak, daire müdürleri, askeri personel, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- İnebolu

İnebolu ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Türk Ocağı Konferans Salonunda İnebolu Anadolu Lisesi tarafından program düzenlendi.

Okul Müdürü Ferudun Çakıroğlu, programda yaptığı konuşmada, 18 Mart 1915 tarihinin Türk tarihine altın harflerle yazılan bir zafer olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Milletimizin Çanakkale'de kazandığı bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkilerine ve sonuçlarına bakılarak değerlendirme yapılmalıdır. Bilinmelidir ki bu zafer kolay kazanılmamış, milletimizin Anadolu'daki varlığının devamı, bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur."

Programda, öğrenciler tarafından "Çanakkale Destanı" adlı oratoryo ve tiyatro gösterisi sahnelendi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği programa, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Belediye Başkan Vekili Ayşe Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, şehit aileleri ve kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.