Kastamonu

Doğaya salınan kurt GPS ile takip ediliyor

15:54 04 Haziran 2018
Doğaya salınan kurt GPS ile takip ediliyor

Sinop'ta yaralı bulunan, tedavisinin ardından doğaya salınan kurt, GPS yardımıyla takip ediliyor.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Araştırma Görevlisi Özkan Evcin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'ta yaralı halde bulunan kurdun tedavisinin yapıldığını, yaklaşık bir ay önce kurdun doğaya salındığını söyledi.

Gerekli tedavilerinin ardından kurda GPS vericisi bulunan tasma takıldığını ifade eden Evcin, "Hayvanı aldığımız yere salmamız önemli. Başka yere salsak problem olabiliyor. Bu nedenle hayvanı Sinop'ta doğaya saldık. GPS vericisi bulunan tasma taktığımız kurdumuz hala veri vermeye devam ediyor. Bize ulaşan veriler sayesinde alandaki yayılışı, kullandığı alanlar, hangi saatte nerede olduğuyla ilgili bilgilere ulaşmaktayız. Üç saatte bir veri alıyoruz." dedi.

Verici sayesinde farklı bilgilere de ulaşabileceklerini, önümüzdeki günlerde başka kurtlarda da tasmalama yapacaklarını anlatan Evcin, "Kurdun Kastamonu ve Sinop illerindeki yayılışı hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bu türün biyolojisini ve ekolojisini anlama bağlamında bu veriler bizim için kıymetli." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.