Kastamonu

İhtiyaç sahipleri bu sofrada iftar yapıyor

23:07 05 Haziran 2018
İhtiyaç sahipleri bu sofrada iftar yapıyor

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanıp İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı desteğiyle hayata geçirilen proje kasamında açılan Şeyh Şaban-ı Veli Yetim Destekleme Merkezi'nde her akşam ihtiyaç sahiplerine iftar veriliyor.

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen iftara farklı milletlerden her gün 150 kişi katılıyor.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Minnet, AA muhabirine, İHH olarak her gün öksüz ve yetim çocuklar ile dul ailelerden oluşan 150 kişiyle iftarda bir araya geldiklerini söyledi.

Dolu dolu bir ramazan geçirdiklerini dile getiren Minnet, "Proje kapsamında merkezimizi açtık. Burada yetim ve öksüz çocuklarımıza çeşitli dersler veriyorduk. Ramazan ayında da yerli ve yabancı ihtiyaç sahipleriyle birlikte iftar yapalım dedik. Ağırlıklı olarak dul ve yetim aileler var. Ailelere kartlar veriyoruz onlar akşamları gelip burada iftar yapıyor." dedi.

- İsraf olmuyor

Yemeklerin israf olmadığını belirten Minnet, "İftardan yemek artarsa eğer bunları yine sahur yapsınlar diye ailelere veriyoruz. Pide artarsa pideyi, yemek artarsa yemeği alıp evlerine götürüyorlar. Bu sofra israfın olmadığı bir sofra. Çalışan arkadaşlarımız da gönüllülük esasına göre görev yapıyor." diye konuştu.

Kastamonu'da yaşayan çok sayıda göçmenin iftar sofrasına konuk olduğunu anlatan Minnet, "Afganistanlı, Suriyeli, İranlı, Mısırlı, Sudanlı ve Iraklılar başta olmak üzere 10 milletten ihtiyaç sahipleri Türk kardeşleriyle birlikte aynı sofrayı paylaşıyor. Böylece ramazan coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. " ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.