Kastamonu

Ilgaz Dağı Milli Parkı fotokapanlar ile izlenecek

11:15 12 Temmuz 2018
Ilgaz Dağı Milli Parkı fotokapanlar ile izlenecek

Ilgaz Dağı Milli Parkı'ndaki yaban hayatı, bölgeye yerleştirilen 12 fotokapanla takip edilecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz Dağı'nda yaban hayatı çeşitliliğinin oldukça fazla olduğunu söyledi.

Yaban hayatıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Başyiğit, "Bölge müdürlüğümüz tarafından bölgeye fotokapan kurulması için çalışma başlatıldı. Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü orman yüksek mühendisi Fatma Karahan ile Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü orman mühendisi Burak Yeşiltaş'ın arazide yaptıkları ön incelemeler neticesinde fotokapanların kurulabileceği alanlar tespit edildi. Müdürlüğümüzce 12 fotokapanın kurulumu yapıldı." dedi.

Ilgaz Dağı'nda yaban hayatını daha yakından inceleme şansı bulacaklarını dile getiren Başyiğit, "Fotokapanlar ile Ilgaz Dağı Milli Parkı ve çevresindeki yaban hayatı varlığı, yayılış alanları, bireylerin teşhisi, popülasyonun durumu, insan-yaban hayatı çatışması ve insan faaliyetlerinin yaban hayatına etkisini tespit etmek maksadıyla veriler elde edilmesini planlıyoruz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.