Kastamonu

"Afrinli çocuklar gülsün" diye bin topaç yaptı

11:05 27 Eylül 2018
"Afrinli çocuklar gülsün" diye bin topaç yaptı

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşayan ahşap ustası Mustafa Alt, Afrinli çocuklara hediye edilmek üzere bin topaç yaptı.

İlçeye bağlı Çayyaka köyünde annesiyle yaşayan Alt, televizyonda gördüğü Afrinli bir çocuğun ağlamasından etkilenerek evinin yanındaki küçük atölyesinde topaç yapmaya başladı.

Özenle hazırladığı bin topacı rengarenk boyayan Alt, bunları Afrin'e gönderilmek üzere Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği yetkililerine teslim etti.

Alt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde evinin yanında bulunan küçük atölyesinde çeşitli ahşap ürünler yapıp satarak geçimini sağladığını söyledi.

Hiçbir Müslüman'ın komşusu açken tok yatmaması gerektiğine işaret eden Alt, "Benim şartlarım uygun. Dört duvar arasında oturuyorum, camime gidip namazımı kılıyorum, karnımı doyuruyorum. O çocuklar ne olacak peki? Onların bırakın başka şeyi, başlarını sokabilecekleri bir yerleri bile yok. Ben o çocukların, insanların çektiğini anlamaya çalışmazsam Müslüman değilim." diye konuştu.

Afrinli çocuklara yardım etmek istediğini dile getiren Alt, "Benim param yok ki göndereyim. Asker değilim ki onları kurtarabileyim. Bu çocuklar için ne yapabilirim diye düşünürken elimdeki imkanlar doğrultusunda topaç yapıp onları mutlu edebilirim diye düşündüm." dedi.

Topaç için malzemeleri tanıdıklarından aldığını anlatan Alt, bin topacı tamamlamasının bir ayı bulduğunu belirtti.

Normalde topaçların tanesini 5 liraya sattığını aktaran Alt, "Bin tanesi 5 bin lira yapıyor ama bu beni zengin etmez ki zaten burada bir şekilde geçimimi sağlıyorum. Bunları bu garibanlara hediye etsem aç mı kalırım? Ben bunu Allah rızası için yapıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Alt, çocukları mutlu görmek istediğini vurgulayarak, "Topaçları din kardeşlerime hediye ettim. Onların ne yazık ki bunu alacak durumu yok. Bırak durumu, annesi, babası, evi, köyü, akrabası, hiçbir şeyi yok. Topaçları alan çocuklar iki dakika gülse, mutlu olsa, o mutluluk bana yeter." diye konuştu.

- "Gönlü zenginlerle mazlumların yüzü gülecek"

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu da Mustafa Alt'ın kendilerini arayarak topaç yaptığını söylediğini aktararak, "(Mazlum coğrafyada üzülen, ağlayan, savaş mağduru çocuklar için topaç yaptım, bu topaçları ulaştırabilir misiniz?) dedi. Afrin'deki yetim kardeşlerimize ulaştıracağımızı söyleyerek topaçları teslim aldık." şeklinde konuştu.

Anadolu insanının gönlünün zengin olduğunun altını çizen Dağdelenoğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu coğrafyamızın maddi anlamda fakirken gönül zenginliğini gördük. Kendi imkansızlıklarını hiçe sayarak Suriye'de rejimin katlettiği insanların çocuklarının yüzünü güldürmeyi kendisine dert edindiğini gördük. Bizi biz eden mağdurdan, mazlumdan yana olabilmek. Kendi zenginliğimizin gönül zenginliği olduğunu görmüş olmak. Cide'den bir kardeşimizin Afrin'deki bir kardeşinin yüzünü güldürebilmesine vesile olmak bizim için mutluluk verici. Mustafa ağabeyimiz gibi gönlü zenginlerle mazlumların yüzü gülecek. Onun bu hediyelerini en kısa sürede Afrinli küçük kardeşlerimize ulaştıracağız."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.