Kastamonu

Köyünden 15 yıl sonra Afrinli çocuklar için çıktı

11:35 15 Ekim 2018
Köyünden 15 yıl sonra Afrinli çocuklar için çıktı

ÖZGÜR ALANTOR - Kastamonu'nun Cide ilçesinde yaşayan ahşap ustası Mustafa Alt, Afrinli çocuklara yaptığı topaçları hediye etmek için 15 yıldır hiç ayrılmadığı köyünden çıktı.

İlçeye bağlı Çayyaka köyünde annesiyle yaşayan Alt, televizyonda gördüğü Afrinli bir çocuğun ağlamasından etkilenerek evinin yanındaki küçük atölyesinde topaç yapmaya başladı.

Özenle hazırladığı bin topacı rengarenk boyayan Alt, bunları Afrin'e gönderilmek üzere Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği yetkililerine teslim etti. Alt'ın bu davranışından etkilenen dernek üyeleri, topaçları çocuklara kendi eliyle hediye etmesi için Afrin'e götürmeyi teklif etti. 15 yıldır köyünden ayrılmayan usta, Afrinli çocuklara topaçları dağıtmak için teklifi kabul etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği üyeleri, Alt'ı köyünden aldıktan sonra Afrin'e gitmek üzere Kastamonu'dan ayrıldı.

Mustafa Alt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hormon bozukluğu nedeniyle boyunun 2 metre 3 santimetre olduğunu, köyde evinin yanındaki küçük atölyesinde çeşitli ahşap ürünler yapıp satarak geçimini sağladığını anlattı.

- "Onların ağlaması da hüznü de beni çok etkiledi"

Afrinli çocuklar için bin adet topaç yaptığını aktaran Alt, "Komşunun komşu üzerinde hakları vardır. Komşularımız orada zulüm ve baskı altındayken ben burada rahat edemezdim. Oradaki komşularımızın zulüm altında kalması çocuklarının çaresiz kalması beni çok etkiledi. O çocukları biraz olsun güldürmek için bin topaç yaptım." dedi.

Topaçları Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğine teslim ettiğini belirten Alt, "Topaçları oraya götürürken beni de davet ettiler. Bu teklif beni çok mutlu etti. Ben onları mutlu etmek için bu topaçları yapmıştım. Şimdi onların yüzündeki o mutluluğu göreceğim. Onların ağlaması da hüznü de beni çok etkiledi. 15 yıldır köyümden dışarı çıkmıyordum. Şimdi Afrinli çocukların gülüşünü görmek için köyümden çıkıyorum." diye konuştu.

- "Hediyeleri kendisi versin istedik"

Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Minnet, Mustafa Alt'ın samimiyetinin kendilerini çok etkilediğini söyledi.

Alt'ın hassas bir yüreği olduğunu ifade eden Minnet, "Madem bu kadar çocukları çok seviyor ve onlar için bu çabayı göstermiş, hep birlikte gidelim hem çocukları görsün hem de hediyelerini kendi versin dedik. Yola çıkıyoruz Afrin'e birlikte gideceğiz. Mustafa abimiz çocukları güldürmek için yaptığı topaçları kendi hediye edecek." ifadelerine yer verdi.

Anne Makbule Yatkın da oğlunun, çalışamadığı için 15 yıl önce İstanbul'dan gelerek köye yerleştiğini ve birlikte yaşamaya başladıklarını anlattı.

Oğlu için küçük bir ahşap atölyesi açtıklarını belirten Yatkın, "Boyu çok uzun fazla çalışamıyor, çalıştığı zaman ayakları şişiyor. O nedenle bir yere de gidemiyor. Birlikte analı oğullu burada yaşıyoruz. Yıllardır köyden çıkmadı. Şimdi Afrin'e gidiyor. Allah yolunu açık etsin." dedi.

Çayyaka köyü sakinlerinden Ahmet Hoşgör ise yıllardır Mustafa Alt ile komşu olduklarını söyledi. Hoşgör, "Burada kendi becerisiyle ağaç işi yaparak geçimini sağlıyor. Bu kardeşimiz 15 yıldır köyünden başka bir yere çıkmadı. Şimdi Afrinli çocuklar için hayırlı bir iş vesilesiyle oraya göndereceğiz. Memleketimiz için uğurlu olmasını temenni ederim." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.