Kayseri

Büyükşehir Belediyesi 5 sosyal projeyi hayata geçirecek

17:24 24 Ağustos 2015
Büyükşehir Belediyesi 5 sosyal projeyi hayata geçirecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, beş ayrı sosyal projenin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, her biri çok önemli ihtiyaçları karşılayacak projelerin gelecek yıldan itibaren hayata geçirilmeye başlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik, belediyenin alt ve üst yapı hizmetlerini elbette en güzel şekilde yapacağını ancak insana yatırımın da en az diğer hizmetler gibi görevleri olduğuna dikkati çekerek, "İnsana yatırım bizim adı konmamış en önemli görevlerimizden birisi" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal projelerinden olan Engelli Yaşam Merkezi'nin proje çalışmalarına başladıklarını belirten Çelik, Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilerin rehabilitasyonu, eğitimi ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik birimlerin yer alacağını aktardı.

Büyükşehir Belediyesinin yaşlılara yönelik de üç ayrı projeyi hayata geçireceği bilgisini veren Çelik, şunları kaydetti:

"Bu projelerimizden olan 'Evde Bakım Hizmetlerini' önümüzdeki yıl başlatacağız. Evde ihtiyaçlarını gideremeyen 60 yaş üstü yaşlılarımıza bu projemizle hizmet vereceğiz. Yaşlılarımız için bir başka projemiz de 'Yaşlı Gündüz Bakım Evi' olacak. Yaşlı Gündüz Bakım Evi'nde yaşlılarımızın akşama kadar vakit geçirebilecekleri sohbet ve meşgale alanları, yeme içme mekanları bulunacak. Aileler, yaşlıları sabah bırakıp akşam alabilecekler. Yaşlılarımız için 'Yaşlılar Yaşam Sitesi' de yapmayı düşünüyoruz. Huzurevi'nin bir başka versiyonu olacak. İçinde 1+1 dairelerin bulunduğu, insanların kendi ihtiyaçlarını kendi gördüğü bu mekanda yaşlılarımıza sağlık ve temizlik gibi hizmetler verilecek. Bu projemiz için mülkiyet ve imar durumu müsait olan arazi arayışı içindeyiz. Bu tür projelerin şehir merkezinin çok dışında olmaması gerekiyor."

Çelik, sosyal anlamda en önemli projelerden birisinin de gerçek ihtiyaç sahibini tespit ederek, imkanı olanla buluşturacakları proje olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Daha önce birkaç kez denenen Hane Halkı Bilgi Sistemi araştırmasını yapacağız. Bu araştırmamızla yardıma muhtaç aileler tespit edilmiş olacak. Bir tarafta da bizim zenginlerimiz, varlıklı ailelerimiz, hayırseverlerimiz var. Bunların da datasını tutalım istiyoruz. İmkanı olan birçok insan zekatını nereye vereceğini bilemediğini söylüyor. Bu çalışmamızın sonucunda öyle bir organizasyon yapacağız ki, ihtiyaç sahibi ile imkanı olanı bir araya getireceğiz. Belki beş aileyi bir kişiye zimmetleyeceğiz ve bunu da takip edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.