Kayseri

Kayseri Valisi Düzgün'den asayiş değerlendirmesi

15:15 27 Ağustos 2015
Kayseri Valisi Düzgün'den asayiş değerlendirmesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü'nün aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla asayiş konusunda iyi sonuçlar alındığını, huzur ve güveni bozacak kişi ve olaylara karşı etkili bir mücadele verildiği belirtti.

Kentte, 15 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında 43 ayrı olayda 5 kilo 872 gram eroin, 9 kilo 460 gram kubar esrar ile 129 gram metamfetaminin ele geçirildiğini kaydeden Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, bir ayda 82 bin paket gümrük kaçağı sigara ve yaklaşık 40 bin litre kaçak akaryakıt ile 167 tarihi eserin ele geçirildiğini ve şüpheliler hakkında işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini aktardı.

Son dönemde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması yönünde uyarılarda da bulunan Düzgün, Mali Suçlar Büro Amirliğince yapılan çalışmalar sonucu para ve evrak sahteciliği suçlarından 4 ayrı olayda 20 şüphelinin yakalanarak adli birimlere sevk edildiğini belirtti.

- 432 araç trafikten men edildi

Trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 432 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 254 yaralamalı ve 333 maddi hasarlı olmak üzere toplam 587 trafik kazası meydana gelmiştir. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 34 bin 286 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 15 bin 201 sürücüye ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarında 23 bin 599 araç kontrol edilmiş ve 6 bin 535 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 112 trafik kazasında 2 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 67 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.