Kayseri

Prof. Dr. Çakır, ERÜ Rektörlüğüne aday oldu

10:28 28 Ağustos 2015
Prof. Dr. Çakır, ERÜ Rektörlüğüne aday oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğünü vekaleten yürüten İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, rektörlüğe aday olduğunu bildirdi. 

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, 17 Haziran'dan itibaren vekaleten yürüttüğü rektörlük sürecinde kendisine gösterdikleri teveccüh, duyarlılık ve hoşgörü dolayısıyla öğretim üyelerine teşekkür etti. 

Uzun süredir yaptığı istişareler ve öğretim üyelerinden aldığı olumlu görüş ve cesaretten yola çıkarak, mensubu olmaktan gurur duyduğu Erciyes Üniversitesinin rektörlüğüne aday olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinden hareketle önceliğimiz, başta insan onuruna saygı duyarak bizlere emanet gençlerimizin daha yüksek standartlarda eğitim almalarını, sağlık, beslenme, sanat, kültür ve spor gibi alanlardan daha iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlamak olacaktır. Akademisyenlerimizin ve idari personelimizin üniversitemize aidiyet duygularını en üst düzeye çıkaracak çevre düzenlemeleri, yeşil alan ve sosyal tesisleri öncelikli olarak devreye sokacak, üniversitemizin adını ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi temsil edebilecek bilimsel çalışmalara alt yapı sağlamaya ve ekonomik destekler vermeye çalışacağız. Bunları yaparken birlikte düşünerek ve birlikte karar alarak yapmayı, açık, adil ve dürüst davranmayı şiar edineceğiz. 'Adalet, herkese eşit davranmak değildir, adalet, hak edene hakkını vermektir 'düşüncesi öncelikli prensibimiz olacaktır."

Çakır, bu süreçte kendisine verecekleri destekten dolayı öğretim üyelerine teşekkür ederek, diğer adaylara da başarılar diledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.