Kayseri

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

22:31 31 Ağustos 2015
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar:

"Kan bağışlayarak canınızdan can veriyorsunuz, bir organ nakli yapıyorsunuz"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Kan bağışlayarak canınızdan can veriyorsunuz, bir organ nakli yapıyorsunuz" dedi.

Akar, Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen Kan Bağışçıları Madalya Töreni'ne katıldı.

Lütfi Akar, burada yaptığı konuşmada, bağışlamanın çok önemli bir kavram olduğunu belirterek "Cenabı Allah istediği kişiye nasip eder. Sadece Allah rızası için bir şey yapmak çok önemli bir durum" diye konuştu.

Kan bağışının önemine dikkati çeken Akar, kan bağışının çok kutsal, çok önemli bir iş olduğunu söyledi.

Kan bağışlayarak, yapayı olmayan, imal edilemeyen bir ilacın ihtiyacı olana verildiğini kaydeden Akar, "Kan bağışlayarak canınızdan can veriyorsunuz, bir organ nakli yapıyorsunuz. Bunun karşılığında sadece ve sadece beli bir sayıda verirseniz madalya alıyorsunuz" şeklinde konuştu.

Akar, kan verme şartları tutan herkese kan bağışı çağrısı yaparak, şöyle devam etti:

"Bu verdiğiniz kan üçe ayrılıyor, üç hastaya  can veriyor. Siz bağışçı olarak bu kanın kime bağışlandığını bilmiyorsunuz. Bağışladığınız kişi erkek mi, kadın mı, Müslüman mı, hangi inançtan, hangi mezhepten bunu bilmeden veriyorsunuz. Niçin veriyorsunuz? Bir tek sebep için veriyorsunuz, o da Allah rızası. O bakımdan kan vermek ve diğer bağışları yapmak bizim manevi dünyamızla bire bir örtüşen hususlardır."

Törende, Türk Kızılayı'na arsa ve belirli sayıda kan bağışında bulunanlara plaket ve madalya takdim edildi.

Programa, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hayırseverler, gönüllü bağışçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.