Kayseri

İncesu'ta TOKİ konutları için talep toplanacak

16:29 01 Eylül 2015
İncesu'ta TOKİ konutları için talep toplanacak

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, yapımı planlanan 437 konutluk 4. Etap TOKİ konutları için ön talep toplama işlemlerine başlanacağını bildirildi.

Karayol yaptığı yazılı açıklamada, konutların dar ve orta gelirli vatandaşları kapsayacağını ifade etti.

İncesu Belediyesi olarak 2004 yılında başladıkları TOKİ uygulamalarının bugün 4. Etabı için talep toplama aşamasına geldiğini belirten Karayol, "1 Etap 432 konut, 2. Etap 580 3. Etap 740 konut uygulaması başarı ile bitirilmiştir. 3. Etap TOKİ uygulamamamız 2015 yılı sonuna kadar yüklenici firma tarafından tamamlanıp kuraları çekilerek hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız" değerlendirmesini yaptı.

Merkez, Örenşehir ve Saraycık mahalleleri için uygulama örnek projelerini TOKİ'ye sunduklarını dile getiren Karayol, şunları kaydetti:

"Öncelikli olarak orta gelir grubu ve düşük gelir gruplu vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak için Saraycık mahallemizde 75 metrekare brüt olmak  üzere 437 konutun ön talep toplamaları 7 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Konutlardan almak isteyen vatandaşlarımızın belediyemize başvurarak dosya almaları daha sonrada Ziraat bankası TOKİ hesabına 4 bin lira ücret ödemeleri gerekmektedir. Bu işlemleri yapan vatandaşlarımız Saraycık mahallemizde uygulayacağımız 437 konut için hak sahibi olacaklardır.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.