Kayseri

11. Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de

20:17 03 Ekim 2015
11. Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, belediyelerin imar hizmetlerinin yanı sıra şehirde yaşayanları mutlu etmek için başka sorumlulukları da bulunduğunu, bunların başında da kültür ve sanat faaliyetlerinin geldiğini söyledi.

Dünya Ticaret Merkezinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (KAYMEK) kursiyerlerinin ürünlerinin yer aldığı serginin açılışını yapan Gül, Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediyelerin kültür-sanat faaliyetlerine önem vermesinin kendisini sevindirdiğini belirten Gül, şöyle devam etti:

"Belediyelerin sadece imar değil şehirde yaşayanları mutlu etmek için başka sorumlulukları da var. Bunların başında kültür, sanat faaliyetleri geliyor. Zaten bir şehrin büyük bir şehir olması için sanat, kültür faaliyetlerine çok önem vermesi gerekiyor. Şüphesiz eğitim, sanat ve kültür bir ülkeyi, bir şehri veya bir beldeyi en güçlü yapan unsurlardan birisidir çünkü insanın eğitimi, insanın gelişmesi, insanın daha çok bilgili hale gelmesi, hepimizin birey olarak vizyonunun gelişmesi, becerilerinin gelişmesi önemlidir.  O yüzden belediyelerin bu tip faaliyetlerine önem veririm."

Konuşmaların ardından Gül, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik kurdeleyi keserek sergiyi açıldı.

Sergiyi gezen Gül, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Burada Gül'e kursiyerlerin yaptığı bir tablo hediye edildi.

Gül, daha sonra hava yoluyla kentten ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.