Kayseri

Trafik ihlallerine WhatsApp'tan şikayet

12:00 06 Ekim 2015
Trafik ihlallerine WhatsApp'tan şikayet

Kayseri'de, trafik kuralı ihlallerine karşı vatandaşların akıllı cep telefonları üzerinden fotoğraf ve video yoluyla ihbarda bulunabileceği uygulama başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların trafik ihlalleriyle ilgili şikayetlerinin akıllı cep telefonlarında kullanılan WhatsApp uygulaması üzerinden fotoğraf ve video kaydıyla ihbar hattına iletilebileceği belirtildi.

Uygulamayla kural ihlali yapan sürücülerin emniyet müdürlüğüne bildirilmesinin sağlanacağı kaydedilen açıklamada, "Uygulamayla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin artırılması, birçok acı tecrübeler sonucu konulan trafik kurallarına uyum konusunda sorumluluk duygusuna sahip vatandaşlarımızın adeta birer fahri müfettiş gibi görev yapması amaçlanmıştır" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yeni başlatılan uygulamaya vatandaşların desteklerini beklediğini ifade etti.

Trafik kurallarına uymayarak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde olumsuz ve tehlikeli davranışta bulunanların takibi ve cezalandırma çalışmalarının İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Yapılan diğer çalışmalara ilave olarak trafik kurallarını ihlal edenlerin yakalanma riski duygusunu artırmak amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Vatandaşlarımız tarafından, trafikte kural ihlali yaptığı video veya fotoğraf kaydıyla tespit edilen araçların görüntülerinin, ihlalin yapıldığı yer ve zaman bilgileriyle birlikte WhatsApp uygulaması üzerinden 0 530 898 01 55 ve 0 532 068 01 54 numaralı telefonlara iletilmesi halinde Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik şubesi tarafından cezai işlem uygulanmak üzere gerekli değerlendirme yapılacaktır. Öte yandan, akıllı iletişim uygulamaları üzerinden şikayet ve ihbar hattını amacına aykırı ya da usulsüz şekilde kullananlar hakkında da gerekli cezai işlemler uygulanacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.