Kayseri

Süper Lig'in en az gol atanı Kayserispor

11:17 07 Ekim 2015
Süper Lig'in en az gol atanı Kayserispor

MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 7 haftada rakip fileleri sadece 4 kez havalandıran Kayserispor, ligin en az gol atan takımı olarak hücumda gösterdiği performansla taraftarlarını üzdü.

PTT 1. Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayarak, bir yıl aranın ardından yeniden Spor Toto Süper Lig'e dönen sarı-kırmızılı takım, ligin ilk 7 haftasında gol yollarında sıkıntı yaşadı.

Oynadığı 7 maçta 4 gol atarak, maç başına 0,57 gol ortalamasına ulaşan Kayseri temsilcisi, son 4 karşılaşmada rakip fileleri havalandırma başarısı gösteremedi.

Lige deplasmanda 1-1'lik Osmanlıspor beraberliğiyle başlayan, ikinci hafta mücadelesinde Torku Konyaspor ile sahasında 1-1'lik skorla yenişemeyen Kayserispor, daha sonra deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 ile geçerek 3 puanla tanıştı. Sarı-kırmızılı takım, son 4 haftada Trabzonspor, Gaziantepspor ve Medipol Başakşehir'e 1-0, Gençlerbirliği'ne de 2-0 mağlup oldu.

Ligin geride kalan 7 haftalık bölümünde sadece 4 gol atabilen sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 8 gol gördü. Ligin en az gol atan ekibi olan Kayserispor'un bu sezonki gollerini, Sinan Bakış, Deniz Türüç, Ömer Bayram ve Zeki Yavru kaydetti.

 

- "Son haftalarda gol yollarında sıkıntı yaşadığımız gerçek"

 

Kulüp başkan vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın son haftalardaki aldığı olumsuz sonuçlardan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Alınan olumsuz sonuçların kulüp olarak değerlendirmesini yaptıklarının altını çizen Ortaköylüoğlu, "Son haftalarda gol yollarında sıkıntı yaşadığımız gerçek. Eksiklerimizin farkındayız, kendi öz eleştirimizi yapmaktan da hiçbir zaman  çekinmiyoruz. Sportif açıdan Kayserispor'un daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapmaktayız" diye konuştu.

Takıma güvenlerinin tam olduğunu aktaran Ortaköylüoğlu, "Eksiklerimizin farkına vararak, motivasyonumuzu en üst seviyeye çıkarmak istiyor ve bunun için uğraşıyoruz. Önümüzde milli maç arası var. Bu aralar takımların tekrar  toparlanma sürecine girmesi bakımından önemli. Bunu da iyi bir şekilde değerlendireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

- Hakemlere eleştiri

 

Ortaköylüoğlu, takımın aldığı başarısız sonuçlarda hakemlerin de etkisi olduğunu savundu.

Hakemlerden bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmalarını isteyen Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti:

"Maalesef Kayserispor hakem hatalarına maruz kalıp, puan kayıpları yaşayan kulüplerin başında geliyor. Kayserispor kulübü olarak bizler bugüne kadar sabırlı ve saygılı davranmaya çalıştık ancak iyi niyetimizin karşılığını mağduriyet yaşayarak aldık. Kulüp olarak kimsenin hakkını alarak başarılı olmak istemiyorsak, hakkımızın yenilerek de başarısızlığa itilmeyi de asla kabul edemeyiz. Bu konuda gerekli mercileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz."

Ortaköylüoğlu, takımın bulunduğu durumdan çıkmasında taraftarın önemle rolü olduğunu belirterek, taraftardan  desteklerini artırmalarını istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.