Kayseri

Tarihi Kentler Birliği'nden Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne ödül

12:25 07 Ekim 2015
Tarihi Kentler Birliği'nden Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne ödül

Selçuklu Medeniyeti üzerine dünyanın ilk ve tek müzesi olarak bilinen Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ne Tarihi Kentler Birliği tarafından Tarih ve Kültürel Mirası Koruma Jüri Özel Ödülü verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarihi Kentler Birliği'nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması sonuçlandı.

Türkiye genelinde 32 belediyeden 51 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda Kayseri Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Yarışma jürisi Selçuklu Müzesi'nin yüksek nitelikli bir müze olduğunu ve Anadolu'da model oluşturduğunu vurguladı.     

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasında, Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ninin özel ödül almasındaki özellikleriyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Anıtsal bir Selçuklu eserinin içinde kurgulanan müze projesi, müzecilik anlayışı olarak yüksek niteliktedir ve Anadolu'da pek çok benzer projeye model oluşturmuştur. Konusunda dünyanın en kapsamlı müzesi konumundaki projede, dinamik iç mimari çözümleri ve sergileme teknikleri özellikle dikkat çekicidir. Proje kurduğu işbirlikleri açısından olumlu bir model oluşturmaktadır. Proje ayrıca çevresindeki yeşil alanlar ve kamusal mekanlarla kurduğu ilişki ile bütüncül bir kentsel senaryonun parçası olmayı başarmaktadır."

Ödüller, 18-21 Kasım 2015 tarihinde Antalya'da yapılacak olan YAPEX Fuarı'nda takdim edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.