Kayseri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

16:49 19 Ekim 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

"Türkiye'de ne zaman güçlü iktidarlar olmuş, tek başına iktidarlar olmuş o zaman Türkiye hızla büyümüş. Ne zaman koalisyonlar olmuş işte o zaman da kargaşalar başlamış, kavgalar bitmemiş"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin güçlü iktidarlar döneminde büyüdüğünü, koalisyonlar döneminde ise kargaşaların başladığını söyledi.

Özhaseki, Hacılar ilçesinde Hacılar Sanayi Sitesi açılışı ile Kültür'ün Enerjisi Güneş'ten Projesi'nin tanıtım programında yaptığı konuşmada, bir ülkede yatırımların artması için istikrar ve güven ortamının olması gerektiğini, bunun güçlü siyasi iktidarla gerçekleştiğini bildirdi.

Türkiye'nin güçlü siyasi iktidarlar döneminde büyük atılımlar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ne zaman güçlü iktidarlar olmuş, tek başına iktidarlar olmuş o zaman Türkiye hızla büyümüş. Ne zaman koalisyonlar olmuş işte o zaman da kargaşalar başlamış, kavgalar bitmemiş. Rahmetli Menderes ve Özal dönemi kalkınmaya bir örnektir. AK Parti'nin 3 dönemlik iktidarı kalkınmaya bir örnektir. Ama koalisyonlar dönemi Türkiyemiz'de ise en kötü imtihanların verildiği, sıkıntıların yaşandığı bir ortamdır. O zaman bir an önce güçlü bir hükumetin kurulup, mutlaka istikrarın sağlanması ve önümüzdeki döneme doğru da hızla yolumuza bakmamız gerekir."

Bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin sona erdirilmesi için devletin ve milletin sonuna kadar mücadele verdiğini ve vermeye de devam edeceğini ifade eden Özhaseki, "İnşallah bizler devlet olarak, millet olarak bu belanın üzerine hızla varıp bitirirsek bu iş biter. Zaten şuana kadar yapılan operasyonlarda da bunların beli kırıldı. 2 bin 500'den fazla terörist etkisiz hale getirildi, perişan haldeler. Ancak kalleşçe, adice, şerefsizce geriden mayın koyup patlatıyorlar. Böylece bir takım cinayetler işlemeye devam ediyorlar" dedi.

Özhaseki, vatandaşlardan kenetlenerek, teröre karşı tepkisini ortaya koymasını isteyerek, "Onların en çok istediği bizim birbirimize düşmemiz, bizim zayıf olmamız, güçlü bir iktidarın olmaması. Ve bir terör hadisesi vuku bulduğunda milletin bir birine girip 'senden oldu, benden oldu' dememiz. Bundan çok keyif alıyorlar. İnşallah biz birlik oluruz, inşallah biz kendi içimizde güçlü oluruz, dayanışmayı artırırız bu tar olaylar karşısında sabırla devam ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Ankara'da meydana gelen terör saldırısını PKK ve DEAŞ'ın da aralarında bulunduğu bir takım güçlerin ülkeyi karıştırmak için planladığını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

 "Aslında birliğimizin ve beraberliğimizi pekiştireceğini ummuyorlardı. Hangi anlayıştan olursak olalım, hangi partiye mensup olursak olalım 1 Kasım seçimleri öncesindeki partiler arasındaki rekabetin birliğimizin ve beraberliğimizin daha ötesinde olduğunu bilmemiz lazım. Türkiye bir çok zamanları güçlü bir şekilde atlattı, bu zor zamanı da inşallah omuz omuza vererek, dayanışma içerisinde atlatacağız bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz hep beraber biriz ve kardeşiz.  Bunun Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı olmaz, 78 milyonumuzla beraberiz."

Tören, konuşmaların ardından Özhaseki, Yıldız, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici ve milletvekili adaylarının açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.