Kayseri

Taşeron işçilerin kadro sevinci

15:29 26 Ekim 2015
Taşeron işçilerin kadro sevinci

Kayseri'de kadroya geçe taşeron işçiler için tören düzenlendi

Kayseri'de Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler için kadroya geçiş töreni düzenlendi.

Karayolları 63. Şube Şefliği'ndeki törene, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan, Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Adem Özokutan ve işçiler katıldı.

Karayel, Türkiye'de istikrar olduğu zaman emeğin ve alın terinin karşılığının alındığını söyledi.

Torba yasa ve mahkeme kararıyla karayolları çalışanlarının kadroya geçtiğini anımsatan Karayel, "Eğer Türkiye'de istikrar bozulursa bunların hiç birinin ehemmiyeti yok. İstikrarın olduğu yerde her türlü imkan var. Devletin imkanları bütün kardeşlerimize açık. Seçim beyannamemizde de var. İnşallah, devlet adına taşeron işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi söz konusu. Tek başına iktidar olduğumuzda, vaatlerimizin hepsi taahhüdümüzdür. Bunları yerine getireceğiz. Tüm taşeron işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ağar da Kayseri'den 203 taşeron işçinin kadroya geçtiğini belirterek, "Bu arkadaşlarımız şuandan itibaren karayollarımızın işçisi olmuştur. Bundan sonra yapacağımız iş, bu ülke bizim ülkemiz. Bu iş yerlerinde daha hırslı ve azimli çalışarak, üretime daha çok katkı sunarak, teşkilatımıza ülkemize hizmet etmeliyiz. Yalnız Kayseri'de değil, ülke genelinde kadroya geçiş uygulandı. 5370 kişi 19 Ekim itibarıyla işe başladı. 1 Kasım'dan sonra, hükümet kurulur kurulmaz, diğer kamuda çalışan işçi arkadaşlarımızda asıl işi yapan kim varsa onları da kadroya geçecek anlamında düşünmek lazım" diye konuştu.

Özokutan ise yılbaşından önce bin 800 kişinin daha kadroya geçeceğini ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.