Kayseri

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

14:55 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekata tepkiler

Genç Memur-Sen üyeleri, Kayseri, Sivas, Niğde ve Yozgat'ta harekatı protesto etti

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Kayseri, Sivas, Niğde ve Yozgat'ta protesto edildi.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk Bayrağı bulunan Genç Memur-Sen üyeleri, sloganlar atarak saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Kayseri İl Başkanı Mücahit Yıldız, insani, vicdani ve tarihten beslenen sorumluluklarını yerine getirmek için eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Saldırıların bir an önce durmasının gerektiğini belirten Yıldız, "Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz" dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- Sivas

Kent meydanında toplanan grup adına açıklamayı yapan Genç Memur-Sen Sivas Temsilcisi Kamil Koç, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırıları ve katliamları kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Koç, şunları kaydetti:

"Bayırbucak'ta, Türkmen Dağı'nda, Suriye'de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz. Orada tarihimiz var. Biz merhameti, barışı, kardeşliği, demokrasiyi ve uluslararası adaleti savunan çağın medeniyet gençliği olarak susmayacağız. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı sesimizi yükseltmekten hiç geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından Türkmenler için dua ederek dağıldı. 

Gruba, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ile bazı partililer de destek verdi. 

- Niğde

Kent meydanında grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Niğde İl Temsilcisi Sedat Özdemir, insanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin kendileriyle olduğunu dile getirdi.

Mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmak gerektiğini ifade eden Özdemir, "Zalim Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelik saldırılarını ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor lanetliyoruz" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

- Yozgat

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen protesto öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılarak Bayırbucak'ta hayatını kaybedenler için dua edildi.

Genç Memur-Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur, bugünün, Esed'e, Putin'e, DEAŞ'e, İran ve zulme ortak olan bütün zalimlere karşı haykırma günü olduğunu ifade etti.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

- Yardım kampanyası

Öte yandan Yozgat'ın Sarıkaya Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri için kampanya başlattı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle çocuk kıyafetleri, maması, bezleri, kışlık kıyafetler, battaniye ve kuru gıda malzemelerine ihtiyaç olduğunu, yardımların Sarıkaya Belediyesi Hilal Masası'nda toplanacağını söyledi.

Bugüne kadar bir tır kıyafet temin ettiklerini aktaran Açıkel, "İnşallah, kuru gıdaları da ayarladıktan sonra yaklaşık yardımlarımızı ilgili makamlara ulaştıracağız. Onlar da oradaki Türkmen kardeşlerimize ulaştıracaklardır" diye konuştu.

Açıkel, vatandaşlardan kampanyaya destek vermelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.