Kayseri

Esed ve Rusya'nın Türkmenlere saldırıları

15:43 29 Kasım 2015
Esed ve Rusya'nın Türkmenlere saldırıları

Kayseri Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda protesto eylemi yaptı

Kayseri Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği üyeleri, Suriye'deki Türkmenlere yönelik saldırıları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen dernek üyeleri, "Moskova'da cami açan Rusya İdlib'de cami bombalıyor", "Rus uçakları halkın yoğun olduğu pazar yerlerini ve hastahaneleri de hedef alıyor", "Suriye Rusya'ya mezar olacak" pankartları açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Ebubekir Karakaş, Türkmen Dağı'nı Türkmen mücahitlerin elinden almayı planlayan Esed ve Putin'nin Allah'ın yardımıyla başarılı olamayacaklarını söyledi. 

Rusya'nın mücahit ve muhaliflere karşı zor duruma düşen Esed'in yardımına koştuğunu ve onu kurtardığını belirten Karakaş, Rus uçaklarının Türkmenleri ve muhalifleri hedef aldığını kaydetti.

Türkmen Dağı'nda da tarihin tekerrür edeceğini ve Afganistan'da, Çeçenistan'da olduğu gibi Rusya'nın hezimete uğrayacağını ifade eden Karakaş, "Ey Rus halkı lideriniz Putin yüzünden evlatlarınız Suriye'ye ölüme gönderiliyor. Evlatlarınızı birer birer toprağa göndermek istemiyorsanız Putin'e 'dur' deyin. Türkmen Dağı Allah'ın izniyle asla düşmeyecek. Ama bir gün Şam, Tahran ve Moskova'nın düştüğüne hepimiz şahit olacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Suriye'de hayatını kaybeden Müslümanlar için dua eden grup dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.