Kayseri

Kayserili kadınlar ekonomide daha aktif rol alacak

17:58 01 Aralık 2015
Kayserili kadınlar ekonomide daha aktif rol alacak

KTO, Coca-Cola ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanan "Kız Kardeşim Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi

 Kayseri'de, kadınların toplum içinde daha aktif rol alarak ekonomiye katılımlarını sağlamak amacıyla başlatılan "Kız Kardeşim Projesi"nin eğitimleri tamamlandı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Coca-Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen projeye katılanlara sertifikaları verildi.

Proje kapsamında 18-55 yaş arasındaki katılımcıların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmeleri, kendilerini geliştirmeleri ve yetkinlik kazanmalarına destek olacak eğitimler verildi.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin, sertifika töreninde 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola’nın Türkiye’de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Coca-Cola olarak, Kız Kardeşim projesiyle Kayserili kadınlara finansal okuryazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyduklarını belirten Şahin, "Kız Kardeşim projesiyle Kayseri’de çıktığımız yola, Malatya, Gaziantep, Adana, İzmir, Trabzon ve Sakarya’da devam ederek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz" şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi KSS Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan ise  proje için hazırladıkları eğitim programının, etkili iletişim becerileri geliştirme, etki yaratma becerisi, etkili konuşma ve diksiyon, finansal okuryazarlık, kadın olmanın vazgeçilmez rolleri ve kendini tanı fark yarat konu başlıklarını kapsadığını vurguladı.

Program sonunda eğitimlerini tamamlayan 79 katılımcı kadın sertifikalarını aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.