Kayseri

11. Cumhurbaşkanı Gül:

12:55 12 Ocak 2016
11. Cumhurbaşkanı Gül:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Sultanahmet'teki patlamaya ilişkin, "Böyle günlerde herkesin teröre karşı tavizsiz, çok sağlam bir duruş ortaya koyması, bütün devletin güvenlik birimlerine çok yakın destek vermesi gerekir" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Kayseri'ye gelen Gül, Kayseri Havalimanı'nda İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Patlamayı uçakta üzüntüyle öğrendiğini belirten Gül, şöyle konuştu:


"Hayatını kaybedenlere ve bütün milletimize başsağlığı dilerim. Terörü, bu işi yapanları şiddetle lanetliyorum. Eminim ki hükümetimiz, devletimiz faillerini en yakın zamanda ortaya çıkartacaktır. Böyle günlerde herkesin teröre karşı tavizsiz, çok sağlam bir duruş ortaya koyması, bütün devletin güvenlik birimlerine çok yakın destek vermesi gerekir. Herhangi bir zafiyet göstermemek gerekir. Maalesef dünyanın her tarafında bu acılar tadılıyor. Türkiye olarak hepimiz sağlam durmalıyız. Hükümete, devlete bu konularda her türlü desteği verip vatandaşlarımız onların söylediği istikamette hareket etmeliler. Tekrar hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. İnşallah bu sayılar artmaz, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Gül, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.