Kayseri

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

18:04 16 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, "Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi" bildirisine ilişkin "Terör örgütüne 'silah bırakın, silahları teslim edin' deme cesaretini gösteremeyenleri, terör baronlarının ve taşeronlarının esaretinde olduklarını itiraf edenleri, üniversitedeki gençlerimizin yakasını bırakmaya, kadrolarını ve unvanlarını millet için, birlik ve beraberlik için eşit yurttaşlık için ter akıtacak insanlara teslim etmeye çağırıyoruz" dedi.

Kalkan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, akademisyenlerin imzaladığı bildirinin "Hendek terörüne izin verin, yoksa uluslararası kurumları harekete geçiririz" tehdidi savurduğunu söyledi.

Kalkan, şunları kaydetti:

"Terör örgütü ve destekçisi siyasi uzantılara terörü terk etme çağrısında bulunmayan bu zevat, akademik dünyayı terk etme tercihini ciddi ciddi düşünmelidir. Terör örgütüne 'silah bırakın, silahları teslim edin' deme cesaretini gösteremeyenleri, terör baronlarının ve taşeronlarının esaretinde olduklarını itiraf edenleri, üniversitedeki gençlerimizin yakasını bırakmaya, kadrolarını ve unvanlarını millet için, birlik ve beraberlik için eşit yurttaşlık için ter akıtacak insanlara teslim etmeye çağırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.