Kayseri

Kültür varlıklarının restorasyonu için 36 milyon liralık destek

18:34 17 Ocak 2016
Kültür varlıklarının restorasyonu için 36 milyon liralık destek

Kayseri Valiliği, kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu için 36 milyon liralık kaynak sağladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün yaptığı yazılı açıklamada, kentteki kültür varlıklarının korunması, restorasyonu ve muhafaza edilmesi amacıyla son 10 yılda Kayseri Valiliğince, kültür varlıklarının korunması katkı payından, başta belediyeler olmak üzere tarihi yapıların restorasyonunu gerçekleştiren kamu kurumlarına 36 milyon liralık destek sağlandığını ifade etti.

Düzgün, kültür ve tabiat varlıklarının korunması amacıyla emlak vergilerinden katkı payı tahsil edildiğini ve bu paranın Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı bünyesindeki bir hesapta toplandığını belirtti.

Kayseri’nin kültür varlıklarının korunması ve restorasyonu için hazırlanan projelere kaynak olarak kullanılan, 2016 yılından bu yana 36 milyon lira tutarındaki fonun bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı projeleri ile kamu kurumları ve belediyelerin projelerinin hayata geçirilmesinin sağlandığını ifade eden Düzgün, pek çok projenin sonuçlandırılarak Kayseri’nin kültür mirasına sahip çıkıldığını kaydetti.
Önemli bir kültür ve tarih mirasına sahip Kayseri’de bu mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu ifade eden Düzgün, "Kültür varlıkları açısından zengin ilimizde onların korunarak tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda herkese sorumluluk düşmektedir. Bu bilinç ve sorumlulukla bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.