Kayseri

"Her sınıfın bir yetim kardeşi var" proje toplantısı

16:42 04 Şubat 2016
"Her sınıfın bir yetim kardeşi var" proje toplantısı

İHH'nın Milli Eğitim Bakanlığı'yla yürüttüğü "Her sınıfın bir yetim kardeşi var" projesi istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İHH merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Kayseri’deki 16 ilçenin koordinatör müdürleri ve öğretmenleri bir araya gelerek 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdi.

İHH Yetim Birimi Başkanı Hatice Kurt toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri İHH’nın 2006’dan beri hizmetlerine ara vermeden devam ettiğini belirtti.

İhityaç sahiplerine yardım eli uzattıklarını ifade eden Kurt, "500 yetime sahip çıkıyoruz. 278’ine burs verirken, 222’sine dönemsel destek veriyoruz. İhtiyacı olanlara bayramlık ve kışlık kıyafet giydiriyoruz. Yakıt ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bayramlarda yanlarında olup, ramazan ve kurban sevincini birlikte yaşıyoruz. Kırtasiye desteği verip, karne günlerinde birlikte oluyoruz. Bunlar sizlerin desteği ve güveniyle oluyor. Siz bizim yanımızda olun, biz de onların. Biz diyoruz ki, yetim gülerse dünya güler" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörü Mustafa Balaban da Türkiye’de yetimlere sponsor olan okullar sıralamasında Kayseri olarak 4. sırada yer aldıklarını vurguladı.

Balaban, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 963 eğitim kurumunun, 671 yetime sponsor olunduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.