Kayseri

Sağlıklı beslenme ve kanserden korunma semineri verildi

10:30 07 Şubat 2016
Sağlıklı beslenme ve kanserden korunma semineri verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, Dünya Kanser Günü dolayısıyla seminer düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezinin "Huzur Çınarı Sağlık Günleri" projesi kapsamında gerçekleştirilen "sağlıklı beslenme ile kanserden korunma" seminerinde katılımcılara bilgi verildi.

Beslenme ve diyet uzmanı Esra Kula, beslenme eğitiminin aile ve okulda yeterli düzeyde olmadığına işaret ederek, "Hatalı beslenme alışkanlıklarında yeterli eğitim verilmemesi de etkili oluyor. Öğün atlama, şeker, tuz ile yağ içeriği yüksek yiyecek ve içecek tüketimi bu alışkanlıkların başında geliyor" ifadelerini kullandı.

Medikal onkoloji uzmanı Doç. Dr. Burak Civelek de kanserli hastalar için sabit bir beslenme programı olmadığını vurgulayarak, "Beslenme programı ya da başka bir deyişle uygun besinler seçerek yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması herkeste farklılık gösterir. Özellikle kanser hastalarında beslenme, uygulanan tedavilere bağlı olarak meydana gelen yan etkilerin türüne ve şiddetine göre değişir" değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.