Kayseri

Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

14:20 11 Şubat 2016
Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım

Memur-Sen Kayseri Temsilciliğince Bayırbucak Türkmenleri'ne bir tır un gönderildi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yardım tırının gönderilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'nin ateş çemberi halinde olduğunu ve Bayırbucak Türkmenleri'nin yardım beklediğini söyledi.

Anadolu'nun, Kayseri'nin vefalı insanları olarak nerede bir sıkıntı ve adaletsizlik varsa orada olduklarını ifade eden Kalkan, Memur-Sen ve bağlı sendikalar olarak Türkmenlerin acılarına ortak olduklarını belirtti.

Memur-Sen ailesi olarak başlattıkları "Bir torba unla sen de iyilik kervanına katıl" kampanyasına çok büyük destek verildiğini aktaran Kalkan, şöyle devam etti:

"Her üyemizden bir torba un beklediğimizi kampanyamızı başlatırken söylemiştik. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız, bu çağrımızı karşılıksız bırakmadı ve ilk merhamet tırımızı bugün yola çıkarıyoruz. Suriyeli Türkmen kardeşlerimize bu tırda sadece un göndermiyoruz. Müslüman olmamızın bir gereği olarak kardeşliğimizi, samimiyetimizi ve ensar olma duygumuzu gönderiyoruz. Bu tırda batının ikiyüzlülüğüne ve zulmüne karşı tepkimizi gönderiyoruz. Müslümanların, özellikle de Suriyeli Müslüman Türkmen kardeşlerimizin, hainlerin çukurlarından bunalan ve evini barkını terk eden kardeşlerimizin yanlarından olduğumuzu haykırıyoruz."

Her dönemde zulmün karşısında onurlu mücadele sürdürdüklerini dile getiren Kalkan, Rusya ve Esed rejiminin bombalarının Türkmenlerin mücadelesini asla kıramayacağını kaydetti.

Konuşmanın ardından yardım tırı, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından yola çıkarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.