Kayseri

Suriyeli kardeşler tekvandoda madalya hedefliyor

11:10 13 Şubat 2016
Suriyeli kardeşler tekvandoda madalya hedefliyor

MUSTAFA ÖNAL - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli iki kardeş, gönül verdikleri tekvando sporunda başarı elde etmek için yoğun tempoda çalışıyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in kısa süre önce Suriye'den gelen sığınmacı çocukların Avrupa ve Dünya Tekvando Federasyonu adına Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edebileceklerini açıklaması, tekvando yapan sığınmacılara umut oldu.

Suriye'nin Halep kentinde iki yıl önce evlerine bomba düşmesi sonucu yuvasız kalan ve Türkiye'ye sığınan Hacıosman ailesinden iki erkek kardeş, Kayseri'de, küçüklükten beri gönül verdikleri tekvandoya yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

15 yaşındaki İbrahim Hacıosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'teki evlerine bomba isabet ettiğini, o sırada başka bir yerde oldukları için kurtulduklarını anlattı. Daha sonra ailesiyle Türkiye'ye geldiklerini ve Kayseri'ye yerleştiklerini ifade eden İbrahim Hacıosman, 4 kardeş olduklarını ve burada kendilerine yeni bir hayat kurduklarını belirtti.

Tekvandoyu çok sevdiğini belirten İbrahim Hacıosman, "Suriye'deyken de tekvando sporunu yapıyordum, buraya gelince de devam ettim. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yarışmalara katılmak, dereceler elde etmek istiyorum. İleride imkan bulup Türk vatandaşı olursam milli takıma kadar yükselmeyi hedefliyorum. Çok çalışıyorum, inşallah çalışmamı önemli derecelerle taçlandırırım" diye konuştu.

Türkiye'yi çok sevdiklerini vurgulayan genç sporcu, kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür etti.

İbrahim'in 13 yaşındaki kardeşi Abdülkadir Hacıosman ise ağabeyinin tekvandoya başlaması üzerine kendisinin de bu spora merak saldığını, kendilerine burada spor yapma imkanı verildiği için mutlu olduğunu dile getirdi.


- "Önemli dereceler elde edeceğine yürekten inanıyoruz"


Milli takım antrenörü Yavuz Sayan da İbrahim ve Abdülkadir Hacıosman kardeşlerin çok yetenekli sporcular olduğunu söyledi.

Suriyeli kardeşlerin çok azimli olduğuna dikkati çeken Sayan, şöyle devam etti:

"Altı aydır İbrahim ve Abdülkadir ile çalışmalar yapıyoruz. Tekvando Federasyonundan sığınmacılarla ilgili yapılan son açıklamalara kardeşlerimiz çok sevindi. Onlar bu karara çok mutlu oldu, bizler de çok sevindik. İbrahim ve Abdülkadir'in çalışmalarının neticesini şampiyonalarda göreceğimizi düşünüyorum, onlarla çalışmaktan keyif alıyoruz. İbrahim ve Abdülkadir'in önemli dereceler elde edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu, uzun soluklu maraton, çok çalışmak lazım. Çok çalışıyorlar, inanıyorlar biz de inanıyoruz. Bize çalışmalarda destek olan Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici'yi de çok teşekkür ediyoruz. Biz elimizden gelen desteği vereceğiz, inşallah kardeşlerimiz de önemli başarılar elde eder."

Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Murat Eskici de sığınmacı sporculara yönelik verdikleri desteklerin devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.