Kayseri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

16:25 18 Mart 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, terör operasyonlarına ilişkin, "Onlara belki de cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan müdahale yapıldı, en büyük zayiat da verdirildi. Binlercesi orada telef oldu ve etkisiz hale getirildi, son bir kaç ilçe kaldı, onlar da temizlenecek." dedi.

Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü'nün 101. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada konuşma yapan Özhaseki, Çanakkale Zaferi'nin yokluklar içerisinde kazanılan büyük bir başarı olduğunu, Çanakkale'de ve sonrasında şehit olanları rahmetle andıklarını söyledi.

Son dönemde terör örgütlerine karşı büyük operasyonlar yapıldığını belirten Özhaseki, şöyle devam etti:

"Hainlikte sınır tanımayan bir ortam var orada. Bunlara karşı da elbette yapılacak işler var. Zihniyetlerinde ve bilinç altlarında bölücük varsa, oradan bir toprak parçasını koparıp ayrı bir devlet ilan etmekse hiç kimse buna izin vermez. Böyle hainleri zamanında çok gördük. O hainlerin şu kaleyi saran Moğollardan farkı yok. Çanakkale'de dedemin savaştığı adamlardan bir farkı yok, biz bunu biliyoruz. Bunlara karşı en sert şekilde mücadele ediliyor. Onlara belki de cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan müdahale yapıldı, en büyük zayiat da verdirildi. Binlercesi orada telef oldu ve etkisiz hale getirildi, son bir kaç ilçe kaldı, onlar da temizlenecek."

Devletin karalılıkla terörün üstüne gittiğine dikkati çeken Özhaseki, "Oradaki belediyelerin bir çoğu da bunlara yardım ediyorlar. O güzelim yerlerde zihniyetleri şeytanlığa, kötülüğe çalıştığı için iyi işler olmuyor. Bize düşen de devlet olarak bütün bunların altından kalkmak, o kötülüklere son vermek. Orada bizim kardeşlerimiz, polisimiz, askerimiz uğraşıyorlar. Mazlumların canı yanmasın diye uzun sürüyor ama bitecek." diye konuştu.

Ülkenin huzurunu kimsenin bozamayacağını, bozmak isteyenlere gereken yaptırımın yapılacağını vurgulayan Özhaseki, "Dün nasıl ki Çanakkale ve başka cephelerde savaşarak o körpecik kuzular toprağa düşerek bu vatanı bize hediye ettilerse bugün de inanıyoruz ki bağımsızlığımızın sembolü olarak o kardeşlerimiz orada savaşıyorlar, hainlere uğraşıyorlar. İnşallah başarılı olacak ve neticesinde de zafer bizim olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli gösterilerin yer aldığı gösterinin sonunda vatandaşlara Çanakkale menüsü ikram edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.