Kayseri

Kayseri'de "Bediüzzaman" sergisi

16:39 01 Nisan 2016
Kayseri'de "Bediüzzaman" sergisi

İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve Risale-i Nur'un doğuşuna ait önemli belge ve hatıraları içeren sergi, Kayseri'de açıldı.

Gevher Nesibe Müzesi'ndeki serginin açılışına AK Parti Isparta Milletvekili Sait Yüce, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Müftüsü Şahin Güven, Bediüzzaman'ın talebeleri Abdullah Yeğin ile Gültekin Sarıgül ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Seyid Burhaneddin Vakfı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen serginin açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Yüce, serginin daha önce 20 kentte açıldığını ve 400 bine yakın ziyaretçi tarafından gezildiğini söyledi.

Serginin içeriğine dair bilgi veren Yüce, şunları kaydetti:

"Bediüzzaman Hazretlerinin hayatı ve Risale-i Nurların telif ve neşir yıllarının anlatıldığı, Birinci Said dönemi ile başlayan Barla, Kastamonu Emirdağ yılları ve Nur'a uçan pervaneler ile devam eden sergilerimizin bir yenisini bugün Kayseri'de açmaktayız. Risale-i Nur'un hikayesi, sadece bir kitabın veya sadece bir müellifin hikayesi değildir. O, içinde nice destanlar barındıran bir büyük davanın adıdır. Barla'dan itibaren, Risale-i Nur'un telifiyle başlayan dönemde, Bediüzzaman, her ne kadar o günün yönetimince halktan tamamıyla tecrit edilmek istenmişse de onun etrafında bir kahramanlar topluluğu her zaman var olagelmiştir. Risale-i Nur müellifi, kaderini onlarla paylaşmış, çilesini onlarla beraber çekmiş, gelecek nesillerin dünya ve ahiretlerini aydınlatacak bir iman davasını onlarla birlikte inşa etmiştir."

Bediüzzaman'ın talebelerinden Sarıgül de geçmişte yaşanan zor dönemlerin ardından bugün bir bahar yaşandığını, bu zemini hazırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduklarını dile getirdi.

Talebelerden Yeğin ise Bediüzzaman'ın her zaman "Bana değil, risalelere bağlanın" tavsiyesinde bulunduğunu belirterek İhlas Risalesi'nden bazı kesitler okudu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

6 Nisan'a kadar gezilebilecek sergide, 1876-1960 arasını kapsayan ve Bediüzzaman'ın hayatı ile Risale-i Nur'un telif ve neşrine ait önemli belge ve hatıralar yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.