Kayseri

Öğrencilere "fiziksel aktivite" karnesi hazırlanacak

13:14 21 Nisan 2016
Öğrencilere "fiziksel aktivite" karnesi hazırlanacak

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlıklı Hayatı Teşvik ve Sağlık Politikaları Derneği tarafından yürütülecek program kapsamında, beden eğitimi öğretmenleri öğrencilere fiziksel aktivite karnesi, aile hekimleri de fiziksel aktivite reçetesi düzenleyecek.

Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Kadir Has Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Fiziksel Aktivite Uygunluk Karnesi ve Fiziksel Aktivite Reçetesi Liderlik Programı'nın amacının beden eğitimi öğretmenleri ve aile hekimlerini fiziksel aktivite konusunda bilgilendirmek ve ülke genelinde sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

- "Farkındalık oluşturulacak"

Program kapsamında Kayseri, Kırşehir, Sivas, Nevşehir, Niğde, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat'tan gelen bin 200 beden eğitimi öğretmeni ve aile hekimine gün boyu eğitim verileceğini belirten Karadağ, şunları kaydetti:

"Beden eğitimi öğretmenlerimiz çocuklara okullarda fiziksel aktivite karnesi hazırlayacak. Çocukların fiziksel kapasiteleri, yetenek ve kabiliyetlerine yönelik oluşturulacak karneyle öğrencilerin fiziksel hareket konusunda farkındalık oluşturması sağlanacak. Her öğrencinin fiziksel kabiliyeti farklı olabilir. Beden eğitimi öğretmenlerimiz bir takım egzersiz ve hareketleri belirleyerek öğrencilerin yapmasını sağlayacak. Bu eğitimde onların teknik ayrıntıları paylaşılacak. Yine aile hekimi arkadaşlarımız kendilerine müracaatta bulunan kişilere yaş gruplarına ve kronik hastalıklarına göre fiziksel aktivite reçetesi düzenleyecek. Haftalık, aylık düzenli olarak yürüyüş programları ve rahatsızlıklarına göre egzersizler önerecekler. Bu kapsamda beden kitle endeksleri takip edilmek suretiyle kamuoyunda vatandaşlarımızda sağlıklı yaşam adına farkındalık oluşturulacak."

Türk toplumunun genel olarak hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olduğuna dikkati çeken Karadağ, hareketsizlikle birlikte obezite ve onu takip eden kronik hastalıkların ortaya çıktığını ifade etti.

Kronik hastalıkların tedavi edilmesinin zor olduğunu, aynı zamanda kişinin kas iskeletinden başlayıp birçok hayati organı etkileyebilecek rahatsızlıklara sebep olabildiğini vurgulayan Karadağ, bu programla bu hastalıkların oluşmasının önüne geçilmesinin de amaçlandığını dile getirdi.

Program kapsamında Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, eğitime katılan beden eğitimi öğretmenlerine katılım sertifikası verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.