Kayseri

Erciyes Teknopark'ta TEYDEB destekleri semineri

13:40 02 Mayıs 2016
Erciyes Teknopark'ta TEYDEB destekleri semineri

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından firmaların devlet desteklerinden daha fazla oranda yararlanabilmesini sağlamak amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Destekleri konulu bilgilendirme semineri düzenledi.

Teknoparktan yapılan yazılı açıklamaya göre, seminere konuşmacı olarak katılan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) uzmanı Hülya Yücefaydalı, proje yazım teknikleri, proje yazımında öne çıkan başlıklar, Ar-Ge projelerinin planlanmasında dikkat edilecek hususlar ile destek türleri ve kapsamları hakkında bilgilendirme yaptı.

Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz da, araştırma ve geliştirme süreçlerinin yoğun emek ile maddi kaynak gerektiren zorlu dönemler olduğunu ifade etti.

Bu sürecin dışarıdan destek alınmaksızın tamamlanmasının firmalar açısından oldukça zor olduğunu belirten Kiraz, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK tarafından Ar-Ge çalışması yapan firmalara ciddi destekler sağlanmaktadır. Ancak bu desteklerden yararlanabilmek için firmaların önce yaptığı çalışmaları sistematik bir biçimde projelendirmesi ve yazması gerekmektedir. Bizimde belli aralıklarla düzenlediğimiz TEYDEB bilgilendirme seminerleriyle amacımız, şehrimizdeki firmaların daha çok proje üretmesini ve devlet desteklerinden daha fazla oranda yararlanabilmesini sağlamaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.