Kayseri

Miraç Kandili

17:44 02 Mayıs 2016
Miraç Kandili

Miraç Kandili dolayısıyla siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar mesaj yayımladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yayımladığı mesajında Miraç Kandili'ne ulaşmanın sevincinin yaşandığını belirtti.

Miraç Kandilinin insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, şunları kaydetti:

"Dünyanın değişik yerlerinde zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz var. İnsanlığın dibe vurduğu bu yerlere, kandille birlikte sulh ve selametin gelmesini ümit ediyorum. Bu vesileyle başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum."

MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise, yayımladığı mesajında, Miraç Kandilinin manevi ikram ve ihsanıyla kalpleri, insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlattığını ifade etti.

Milletçe zor günlerden geçildiğine dikkati çeken Ersoy, şöyle devam etti:

"Birbirini takip eden sıkıntı ve sorunları yaşadığımız bir dönemde Miraçın huzur ve esenliğimizi alçaklardan zirvelere yükseltmesini ümit ediyorum. Sosyal ve toplumsal yaraları deşip kanatmakla meşgul olanların, mahcubiyet, mağlubiyet ve hayal kırıklığıyla malul olmalarını diliyorum. Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraçın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak toparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. Gerek ülkemizdeki gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Bereketsizliğin kol gezdiği, kaza ve belaların sıklaştığı, afet ve anlaşmazlıkların yoğunlaştığı bugünlerde birbirimize yaklaşmanın, vefanın, insani değerlere olan sadakatin önemi çok fazladır."

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, bu gecenin çok mukaddes ve bereketli bir gece olduğunu vurguladı.

Kandil gecelerinin hayatımızdaki noksanlıkların telafi edilebileceği eşsiz zamanlar olduğuna değinen Hiçyılmaz, "Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına çalışma, fedakarlık, paylaşma ve sorumluluk vardır. Böyle müstesna gün ve geceleri ihmal etmeksizin değerlendirmek gerekir. Miraç Kandili'nin; milletimizin mutluluğuna, mazlumların kurtuluşuna, tüm insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin ve üyelerimizin kandilini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Miraçın Hazreti Muhammed'in şahsında, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ünlü, şunları kaydetti:

"Bu gecenin özünde, her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakarlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, yüce mertebelere erişmek vardır. Miraç, bir yükseliştir, bir hedeftir, hem maddi hem manevi alanda yükselmek çalışmak ve ilerlemekte. Miraç, kötülükten iyiliğe, çirkinlikten güzelliğe, cimrilikten cömertliğe nefretten sevgiye, dağınıklıktan birliğe, ulaşmayı başarmaktır. Tüm hemşehrilerimin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam aleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim."







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.