Kayseri

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

11:30 03 Mayıs 2016
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösedağ, mesajında, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmaması, basının propaganda aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Dünyada basın özgürlüğünün, bireylerin görüş ve düşüncelerini açıklama, kamuoyuna yayma hakkının bir aracı olarak kabul edildiğini ifade eden Kösedağ, şöyle devam etti:

"Hiçbir gazetecinin yazdığı haber, yaptığı yorum nedeniyle yargılanmasını ve tutuklanmasını istemiyoruz. Bunu talep ederken, basın özgürlüğünün kişisel özgürlük olarak algılanmamasını, terör örgütlerinin propaganda silahı olarak kullanılmamasını, milli çıkarları zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlama aracı olarak görülmemesini, kişilerin özel hayatlarına girme ve hakaret etme hakkının olmadığının da bilinmesini istiyoruz. Çünkü gazetecilik, ruhunda muhaliflik olsa da karalama, küçük düşürme, hedef gösterme ve ülkesi aleyhine yayın yapma sanatı asla değildir. Gazetecilik olayları doğru, düzgün ve dürüstçe yansıtmaktır. Basın özgürlüğü noktasında mücadeleye sonuna kadar varız. Ama basın ve ifade özgürlüğünü farklı amaçlarla kullananlara karşı verdiğimiz mücadeleye de siyaset, bürokrat, iş dünyası ve halkımızdan destek bekliyoruz."

Kösedağ, 1910 yılında Kayseri’nin ilk Türkçe gazetesini yayımlayan gazeteci Yunus Bekir'i de rahmetle andıklarını vurgulayarak, milli, manevi değerlere bağlı ve milli şuuru benimseyen gazetecilik anlayışının egemen olduğu bir basın camiasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.