Kayseri

Bireysel sulama sistemlerine hibe desteği

11:58 03 Mayıs 2016
Bireysel sulama sistemlerine hibe desteği

Kayseri'de bireysel sulama sistemlerine hibe desteği verileceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kırsal kalkınma destekleri kapsamında bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi hakkında tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Program, tarla içi damla sulama, yağmurlama, mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulması, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ve güneş enerjili sulama sistemi kurulmasını kapsayacak.

Kabul edilen başvurularda, mürcaat sahibiyle İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmesi imzalanmasından sonra mal alımları en fazla 45 gün içinde tamamlanacak.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olmak şartıyla başvuru sahibi yatırım konularından sadece biri için tek bir parselde başvuru yapabilecek.

Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, sözleşmede belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Hibeye esas mal alım tutarı, gerçek kişiler için 100 bin lirayı, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçemeyecek.

Başvurular, 13 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.