Kayseri

Askerler tezkerelerini aileleriyle aldı

15:09 06 Mayıs 2016
Askerler tezkerelerini aileleriyle aldı

Genelkurmay Başkanlığınca başlatılan "Askerimi Ziyarete Gidiyorum Projesi" kapsamında Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında askerlik hizmetini tamamlayan 1995/2 tertip erbaş ve erler için tezkere töreni düzenlendi.

Törene, tezkere alan askerlerin anne, baba, eş ve çocukları da katıldı.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Jandarma Komutanlığı Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, askerlik görevinin yüce Türk milletinin değerli evlatlarınca yerine getirilen ulvi bir hizmet olduğunu söyledi.

Görevlerini başarıyla yerine getirdikleri için askerleri kutladığını ifade eden Özcan, şöyle dedi:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlik görevi yapmanın gururunu ve kıvancını ömrünüz boyunca taşıyacak, ailelerinizle, yakınlarınızla, çocuklarınızla paylaşacaksınız. Gördüklerinizi, öğrendiklerinizi unutmayacak, en kıymetli hatıraları hayatınıza yön verecek tecrübeler olarak muhafaza edeceksiniz. Önünüzde yeni bir dönem başlıyor. Sivil hayatınızda da jandarma olarak görev yapmanın sorumluluğunu taşıyacak, kanun, hukuk ve adalete uygun davranacak, sabır ve sakinliğinizle örnek olacaksınız."

Özcan, Türk milletinin bir ferdi olarak emanet edilen vatan evlatlarını bedenen ve manen kuvvetlendirerek tekrar ailelerine teslim etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmanın ardından askerlere aileleriyle birlikte tezkere belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Askerlerin tezkere belgeleri babaları tarafından çocuklarına takdim edildi. Eğitimlerde başarı gösteren askerlere de başarı belgeleri takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.