Kayseri

Avrupa Günü etkinlikleri

16:17 11 Mayıs 2016
Avrupa Günü etkinlikleri

Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Ticaret, Ekonomi ve Tarım Bölüm Başkanı Balazs Gargya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Avrupa Günü etkinlikleri için Kayseri'ye gelen Gargya'ya Kayseri'yi tanıttı.

Kayseri'nin, medeniyetlerin beşiği olmuş 6 bin yıllık bir şehir olduğunu anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Kayseri aynı zamanda güçlü bir ekonomik yapıya sahip. Bunun yanı sıra Erciyes gibi gözde bir dağımız var. Bu dağda belki de Avrupa'nın en gözde kış sporları merkezini belediye olarak yaparak hem ulusal hem de uluslararası çapta kayak severlerin hizmetine sunduk. Erciyes'i destekleyen Kapadokya ve Kayseri'deki tarihi değerlerimizle birlikte çok önemli bir turizm şehri olmaya çalışıyoruz."

Gargya ise, Kayseri'nin özellikle tarihi yapısından çok etkilendiğini belirtti.

AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve gümrük birliği ile ilgili çalışmalara değinen Gargya, "Çok deneyimli bir iş adamı olan Ekonomi Bakanı Sayın Mustafa Elitaş'ın gümrük birliği anlaşmasının güncellenmesi sürecine önderlik ediyor olması, Türkiye'nin bu işi ne denli önemsediğinin göstergesi." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.