Kayseri

İHH'dan Halep'e ambulans ve tıbbi malzeme yardımı

15:55 16 Mayıs 2016
İHH'dan Halep'e ambulans ve tıbbi malzeme yardımı

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği, Almanya'da bulunan Ansaar International Yardım Derneği ile birlikte Halep'e ambulans ve tıbbi malzeme yardımı gönderdi.

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Mülteci ve Dış Yardım Sorumlusu Recep Çamdalı, kent meydanında düzenlenen törende AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'teki hastanenin Esed güçleri tarafından vurulduğunu ve bu hastaneyi tekrar ayağa kaldırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Almanya'dan 3 adet ambulansın geldiğini ve kendilerinin de bu ambulansların içini hem tıbbi cihazlar hem de ilaçlar ve sarf malzemelerle doldurduklarını belirten Çamdalı, "Bölgede en çok ihtiyaç duyulan ilaçlarla tıbbi malzemeleri hayırseverlerimizin de desteğiyle temin edip, ambulansların içine doldurduk. Halep'teki hastanenin tekrar ayağa kaldırılması bize düşer." diye konuştu.

Savaş başladığından bu yana Suriye'ye 230 tır yardım malzemesi gönderdiklerini, sadece 2016 yılında ise gönderdikleri yardım tırının 38'e ulaştığının ifade eden Recep Çamdalı, Halep'te bir fırını desteklediklerini ve ayda sadece bu fırına 4 tır un göndererek 12 bin kişiye ekmek dağıtılmasına vesile olduklarını vurguladı.

Çamdalı, Suriye'ye ve Türkiye'ye sığınan mültecilere bundan sonra da yardım etmeye devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra ambulanslar, Halep'teki hastaneye ulaştırılmak üzere bölgeye uğurlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.