Kayseri

Kayseri'de, ulaşım master planı için anket yapılacak

13:35 24 Mayıs 2016
Kayseri'de, ulaşım master planı için anket yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ulaşım master planı için yaklaşık 15 bin hanede anket çalışması yapacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların ulaşım alışkanlıklarını öğrenmek amacıyla anket çalışması yapacak.

Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehri iyi yönetmek için iyi planlamak gerektiğini, iyi bir planlama yapmak için de doğru verilere ve bilgilere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Birçok alanda planlamalar yaptıklarına dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

"İmar planlarını yeniliyoruz. Kentsel Dönüşüm Master Planı, Tarım ve Hayvancılıkla ilgili master planı ve Ulaşım Master Planı'nı yapıyoruz. 2008'de yapılan Ulaşım Master Planı çok hızlı büyüyen Kayseri'de günümüz şartlarına yeterince cevap veremez oldu. Örneğin 2008'de olmayan Bölge Hastanesi bittiğinde günlük yaklaşık 40 bin kişiyi oraya taşımamız gerekiyor. Yine aynı şekilde 2008'de olmayan bin 100 iş yerinin bulunduğu Mobilyakent açıldı. Her iş yerinde 10'ar kişi çalışsa 11 bin kişiyi Mobilyakent'e götürüp getireceğiz. Bunların yanı sıra yeni nüfus yerleşim alanları da çıkmaya başladı. Bunların da ulaşım ihtiyaçlarını belirlememiz gerekiyor. Ulaşımda yaya trafiği, bisikletli trafik, lastik tekerlekli ve demir tekerlekli araç trafiğinin neden olduğu hareketlilik var. Tüm bu hareketliliği planlamamız gerekiyor. Bunun için de ciddi bir veriye ihtiyaç var. Hemşehrilerimizin nereden nereye gitme ihtiyacı hissettiğini iş, alışveriş ya da sosyal amaçlı nerelere gittiğini bileceğiz ki buna göre ulaşım ihtiyacına cevap verebilelim. Bu nedenle yaklaşık 15 bin konuta gireceğiz. Ortalama beş kişiden haneleri düşünürsek 75 bin kişiyle görüşeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.