Kayseri

Valilik personeline hizmet içi eğitim

15:29 27 Mayıs 2016
Valilik personeline hizmet içi eğitim

Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla Valilik personelinin daha iyi yetişmesi ve değişen hizmet şartlarına uyumunu sağlamak amacıyla hizmet içi eğitim seminerleri verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Valilik Konferans Salonuda gerçekleştirilen eğitimler Vali Yardımcısı Gökhan Azcan ile Valilik birim müdürlükleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Azcan, resmi yazışma kurallarında çok süratli bir sirkülasyon olduğu için bilgilerin yenilenmesi gerekliliğini hatırlatarak, bu tarz hizmet içi eğitimlerle bu eksikliklerin giderileceğine inandığını ifade etti.

Azcan, devletin işinin yazı ile olduğunu belirterek, hem Türkçenin kullanımı hem de yazının devlet ahlak ve adabına uygun bir şekilde icrası ile alakalı bilgilerin yenilenmesi gerektiğini belirterek, verilen eğitimlerin faydalarının ilerleyen zamanlarda fark edileceğini kaydetti.

Valilik personelinin görev, yetki ve sorumlulukları karşısında bilgilerini artırmak, personeli daha üst görevlere hazırlamak, hizmetin verim ve niteliğini yükseltmek, görevine olan ilgi ve heyecanını artırmak amacıyla düzenlenen eğitimin ilk gününde Kocasinan Olgunlaşma Enstitüsü Edebiyat Öğretmeni İbrahim Doğanyiğit tarafından Türkçenin Doğru Kullanımı ve Resmi Yazışma Kurallarına yönelik eğitim verildi.

Eğitimin ikinci gününde ise Valilik İl Sosyal Etüt Proje Müdürü ve aynı zamanda Başbakanlık Etik Kurulu Kamu Etik Eğiticisi Mehmet Bozkurt tarafından “Yolsuzlukla Mücadele ve Etik Kuralları” konusunda katılımcı personele bilgiler aktarıldı.

3 gün boyunca süren hizmet içi eğitim seminerinin son gününde ise “Temsil Protokol, Görgü ve Nezaket Kuralları” konusunda Valilik Protokol Müdür Vekili Fatih Çağan tarafından eğitim verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.