Kayseri

Golf milli takımı seçmeleri

14:12 28 Mayıs 2016
Golf milli takımı seçmeleri

Türkiye Golf Federasyonu tarafından Golf Milli Takımında yer alacak sporcular için Kayseri'de seçme yapıldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Ahmet Bilge Spor Salonu'ndaki seçmelere 7-10 yaş arasındaki minikler aileleriyle geldi.

Burada seçmelerle ilgili bilgi veren Türkiye Golf Federasyonu Eğitim ve Altyapı Üyesi Adnan Salmanlı, 1998 yılından bu yana yapılan seçmeler kapsamında devlet okulları ile özel okullarda okuyan sporcularla iki kere Avrupa Şampiyonluğu kazanıldığını söyledi.

Amaçlarının en yetenekli sporcuları tespit etmek olduğunu vurgulayan Salmanlı, "Seçilecek sporculardan uluslararası bir sporcu profili oluşturacağız. Kayseri'ye doğuya açılan bir kapı olarak bakıyoruz. Burada yapılacak programları doğru bir şekilde yönlendirebilirsek diğer illerimize de örnek olacak. Golf dünyada üst kesimin oynadığı bir spor ama başarılı olanlara baktığımızda bu tür seçmelerle kazanılan çocuklardan oluştuğunu görüyoruz. Golfçular ayrıca dünyada en çok para kazanan sporculardır. Yıllık 100 milyon dolar kazananlar var." diye konuştu.

Golf Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Ziya Bahadır ise, Kayseri'de 11 federasyondan tescilli kulüp bulunduğunu belirtti.

Bahadır, seçilen çocukların 10 bin saati içeren 7 yıllık bir eğitim programına tabi tutulacaklarını ve bu yıllar boyunca fiziksel, sosyal anlamda eğitileceklerini, oluşturulacak program çerçevesinde takip edileceklerini kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.