Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

22:12 30 Mayıs 2016
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bir oldukça, beraber oldukça, yüreklerimiz toplu olarak çarptıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel yok." dedi.

Özhaseki, Kayseri'de AK Parti İl Başkanlığı binasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu ortamın gerek bulunduğu coğrafya, gerekse tarihsel ve kültürel bağlarının olduğu ülkelerdeki sıkıntılardan kaynaklandığını ifade etti.

Gerek içerideki yabancı tipli insanların, gerekse yurt dışındaki bir çok grubun Türkiye'nin yükselmesini, büyümesini istemediğini, ekonomik olarak, askeri olarak güçlenmesini, refaha erişmesini istemediğini belirten Mehmet Özhaseki, "Bunun için de ellerinden ne geliyorsa onu yapıyorlar. Bize de çok iş düşüyor. Biz de bunların altından kalkacak güçteyiz. Allah bize bu aklı, fikri, azmi, inancı vermiş. Bizde bu azim ve inanç oldukça, güçlü bir şekilde onlara karşı dimdik ayakta durdukça bunların altından kalkarız. Bir oldukça, beraber oldukça, yüreklerimiz toplu olarak çarptıkça Allah'ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel yok." diye konuştu.

Bir taraftan Bakanlığın kendine has ağır işleri olduğunu, bir taraftan da 1 il ve 11 ilçede süren çatışmalar sonucu harap olan, yıkılan, dökülen şehirler olduğunu dile getiren Özhaseki, bunların bir kısmının gerçekten gözde şehirler ve ilçeler olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yaklaşık bin 200 tarihi eseri olan bir yer olduğunu ve burada iki peygamber ile onlarca sahabenin mezarının bulunduğunu anlatan Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Orası bir İslam kenti. Fakat daha sonra teröristler özel gayretleriyle 'kurtarılmış bölge' olarak ilan etmişler. Fakir fukara insanların olduğu arka mahallelere çökmüşler, yuvalanmışlar ve çatışma alanı haline getirmişler. Onun gibi 11 ilçemizde de bu çatışmalar yaşandı. Şimdi sadece bir il merkezinde köşe uç bir mahallede ve bir ilçe merkezinde ufak bir bölgede çatışmalı ortam var. Bunların yapmış oldukları ne kadar plan varsa hepsi başlarına geçti. Onlar, '7 Haziran seçimleri öncesinde nasılsa güçlü bir hükümet olmayacak, AK Parti koalisyonlara mahkum olacak, bir partiyle koalisyon kuracak, bizde oldu bittiye getirerek her istediğimizi yaparız' diye düşünüyorlardı. Bunun hesaplarını yapmışlar, aylardır bunun hazırlığını yapmışlardı. Zayıf koalisyonların olduğu yerde tabii ki güçlü ve dirayetli şekilde olaylara el konulamayacağı için çatışmalı ortamı yükseltmeye çalıştılar. Çatışmayı isteyerek ve bilerek yükselttiler. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polislerimiz olayın üzerine kararlılıkla gitti. Bunların planları ters düz oldu. Hepsi perişan oldular. Şimdi bağırdıklarından, ciyakladıklarından ne demek istediklerini anlıyorsunuz."

- "Akla, hayale gelmeyecek tuzaklar kurdular"

İstenilseydi çok kısa süre içinde ateş altına alınarak 11 ilçede güvenlik güçlerinin olaya hakim olabileceğini dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bir gün bile sürmeyebilirdi. Fakat, 'geri mahallelerde gariban insanlar, yatalak insanlar, ihtiyarlar, çocuklar vardır' diye düşünerek, milim milim, ince ince, nakış nakış işleyerek orayı temizlemeye çalıştılar. Kalleş örgüt bütün bunu bildiği için o bölgede tuzaklar kurdu. Akla, hayale gelmeyecek, şeytanın bile duyduğunda parmağını ısıracağı tuzaklar kurdular. Çünkü hiçbir zaman onların aklı hayra ermiyor. Her işleri şer. Onların yapma cihetinde bir niyeti yok, yıkmak, öldürmek gibi bir niyeti var. Ama siyasi uzantılarının Meclis'teki konuşmalarına tahammül edip biraz kulak verirseniz, barıştan yana olduklarını, insanların refahını istediklerini söylüyorlar. Fakat yaşadığımız manzara öyle göstermiyor. Tabi o terör örgütü uzantılarının da işi zor. Bir tarafta Kandil'den dayak yiyeceksiniz, onlar adına konuşmazsanız sizi mahkemeye çekecek, çapulcu tayfası sizi orada yargılayacak, ne emir verilirse onu yapacaksınız, sonra da 'milletvekiliyim' diye gezeceksiniz. Kimsenin bunlara inandığı yok."

Bunlardan korkarak geriye çekilmeyeceklerini ifade eden Mehmet Özhaseki, "Biraz taviz verelim mi diyecek halimiz asla yok. Dirayetle bu işin üzerine gidiyoruz. Bitmek üzere. Bittikten sonra da tabii ki devletin orada güçlü kolları iş yaptığı gibi şefkat kollarını gösterme zamanı. Yıkılan, dökülen, kırılan ne varsa onarmanın zamanı." şeklinde konuştu.

Özhaseki, konuşmasının ardından partililer tarafından yaptırılan, üzerinde fotoğrafı bulunan pastayı kesti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.