Kayseri

İş Bankası Genel Müdürü Bali, KTO Başkanı Hiçyılmaz'ı ziyaret etti

12:33 23 Haziran 2016
İş Bankası Genel Müdürü Bali, KTO Başkanı Hiçyılmaz'ı ziyaret etti

KTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hiçyılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bali'ye teşekkür etti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı makamında ziyaret etti.

İş dünyası olarak, bankacılık sektörü ile iç içe olduklarını ifade eden Hiçyılmaz, yatırımların artması için gerekli olan sermayenin karşılanması adına kredi faizlerinin düşmesini önemsediklerini kaydetti.

Hiçyılmaz, büyümenin ve gelişmenin özel sektör eliyle sağlanabileceğini vurgulayarak, bankacılık sisteminin firmalara finans kaynağı sağlanmasında daha etkin olmasını beklediklerini söyledi.

Enflasyon ve cari açıktaki düşüşün faizlerin düşmesinde olumlu etki yarattığını dile getiren Hiçyılmaz, Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin önemli olduğunu ve bunun bankacılık sektörü aracılığı ile piyasalara yansımasını umduklarını belirtti.

Hiçyılmaz, iflas erteleme konusundaki yasal çalışmalar ile 2012 yılında değişen Çek Yasasına ilişkin görüşlerini de paylaştı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise sektörün 2012 yılı sonrasında durgun bir yapıda ilerlediğini söyledi.

Bali, büyüme rakamlarında son yıllarda yüzde 3-4'lerde sabit kalındığını, bunun da yatırımların artması bakımından yeterli olmadığını vurgulayarak, büyüme rakamlarının daha yukarılarda seyretmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin yeniden 2012 yılı öncesindeki günlerine dönmesi için bir ivme yakalanması gerektiğini ifade eden Bali, yeni reformların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.