Kayseri

FETÖ/PDY bağlantılı vakfa kayyum atandı

14:39 24 Haziran 2016
FETÖ/PDY bağlantılı vakfa kayyum atandı

Kayseri'de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında Kılıçaslan Eğitim Vakfına mahkemece kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, 1986'da kurulan vakfın FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği, hayırseverlerce yapılan gayrimenkul bağışlarını örgüt bünyesindeki eğitim ve öğretim kurumları, öğrenci yurtları, şirketler ve derneklere değerinden düşük fiyata kiralayarak vakfın 11 milyon 400 bin lira zarara uğratıldığı belirlendi.

Bunun yanı sıra 17-25 Aralık süreci sonrasında özellikle vakfa ait taşınmazların satımı ve kiralanması konusunda alınan kararlara bazı üyelerin yerine sahte imzalar atılarak evrakta sahtecilik yapıldığı, vakıf yetkililerinin burs olarak verilen paraları gerçek ihtiyaç sahipleri yerine FETÖ/PDY'nin cemaat evlerindeki öğrencilere verdiği, hatta çoğu öğrencinin banka hesaplarına yatırılan paraların bu öğrenciler yerine cemaat evlerinin sorumlu "abileri" tarafından banka ATM'lerinden çekilerek tekrar örgüte aktarılmak suretiyle finansman sağlandığı tespit edildi.

Söz konusu vakfın gayri menkullerinin, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösteren bazı şirketlere kiralandığı ve bu gayrimenkuller üzerinde Akansu, Yelkenoğlu ve İstikbal kolejleri, Serhat Anafen Kurs Merkezleri ve Eğitim Kurumları, Mimarsinan Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Kılıçaslan Fen Lisesi, Anadolu ve Öğretmen Liselerinin faaliyet gösterdiği belirlendi.

Soruşturma sonucu, vakfın yönetim organlarına Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesince kayyum atandı.

"Terörizme finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak" suçlamalarıyla 16 Haziran'da gözaltına alınan 4 vakıf yetkilisi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.