Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

16:38 05 Temmuz 2016
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Cenabı Allah'tan dileğimiz, bir daha şehidimizin gelmemesi, bu topraklarda huzurun, sükunun, refahın sonuna kadar kalıcı olmasıdır." dedi.

Özhaseki, Kayseri Valiliğinin Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlediği bayramlaşma programına katıldıktan sonra, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesini ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Özhaseki, "Onlar bizim için şehit oldu, bu vatan için şehit oldu, onlar bu bayrak için şehit oldu. Gencecik yaşta daha hayatlarına doyamadan toprağa kavuştular, Cenabı Allah'a kavuştular." ifadesini kullandı.

Bir insanın fedakarlık yapabileceği en önemli varlığının canı olduğunu belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Onlar canlarını verdiler, Rabbim onlara cennetini müjdelesin, bizlere de şefaatçi etsin. Bir toprak parçasının vatan olabilmesi için de uğrunda şehitler gerekiyor. Bin yıldır bu ülkeyi kendimize ana vatan kabul ettik, vatan kabul ettik. Her bir köşesinde de şehit kanları var. Çocukluğumuzdan itibaren biz dedelerimizden, babalarımızdan hep harp hatıraları dinledik, şehitlik hikayeleri dinledik. Cephelerde nasıl çile çektiklerini dinleyerek büyüdük. Cenabı Allah'tan dileğimiz, bir daha şehidimizin gelmemesi, bu topraklarda huzurun, sükunun, refahın sonuna kadar kalıcı olmasıdır, ama şunun da bilinmesi lazım ki ne zaman bayrak, vatan ve mukaddesatımız tehlikeye düşerse her birimiz de şehit olmaya zaten hazırız."

Bakan Özhaseki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kayseri Şubesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi'ne de bayram ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.