Kayseri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

13:49 16 Temmuz 2016
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili "Bundan sonra hala onlara sempatiyle bakanlar varsa Allah onların gözlerini açsın. Onlar ya akılsız ya da vatan haini." dedi.

Özhaseki, Kayseri Valiliğini ziyaretinin ardından, Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Türkiye'nin dün gece tarihi bir gün yaşadığına dikkati çeken Özhaseki, milli iradeyi yok etmek isteyen "adi ve çakal bir grubun" şanslarını denediklerini ama başarılı olamadıklarını söyledi.

- "Elbette bir cezası olacak"

Konuşması sık sık "idam" sloganlarıyla kesilen Özhaseki, "Yaklaşık 3 saat sonra Meclis toplantımız yapılacak. Büyük ihtimalle 1-2 saat sonra da Bakanlar Kurulu toplantımız olur. Ben sizin selamınızı götüreceğim, bu isteğinizi orada sert bir şekilde ifade edeceğim. Söylediklerinizi orada olduğu gibi söyleyeceğim inşallah. Sizlerden farklı düşünmediğimi bilin." diye konuştu.

Özhaseki, her kötülüğün cezası olduğunu, her kötülük yapanın mutlaka karşılığını bulacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu kötülüğü yapanların, insanların canına, kanına kastedenlerin, dün onlarca kardeşimizi şehit edenlerin elbette bir cezası olacak. Bir tarihte sempati duyarak, çocuklarımızı emanet ederek, 'Bunlar iyi işler yapıyor' diyerek, zekatımızı vererek beslediğimiz ama zamanla gerçek yüzünü gördüğümüz bu alçakların mutlaka cezası verilecek. Bundan sonra hala onlara sempatiyle bakanlar varsa Allah onların gözlerini açsın. Onlar ya akılsız ya da vatan haini bundan sonra. Söyleyecek başka hiçbir söz yok bundan sonra."

- "Sizler sahip çıktığınız için bizler dik duruyoruz"

Milli iradeye sahip çıkan Kayserili hemşehrilerinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanındaki kardeşlerine de teşekkür ettiğini dile getiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Önce sizler geleceğinize sahip çıktınız. Sizler çocuklarınızın geleceğine sahip çıktınız. Bu ülkenin geleceğine sahip çıktınız. En başta da Allah uzun ömürler versin Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel hayatını, çalışma hayatını bilen bir kardeşiniz olarak söylüyorum; Birkaç saatlik uykunun dışında, o da insani bir ihtiyaçtır, günün 20 saati Allah için, vatan için, bayrak için sabahlara kadar çalışan bir insandır. Sadece kafa dinlemek için gittiği bir yerde, yerini tespit edip, o ayrıldıktan sonra o yeri bombalayıp öldürmek istediler. Allah bunların belasını versin. Yine o liderliğiyle ortaya çıkıp 'geleceğinize sahip çıkın, sokağa çıkın' diyerek, bunlara karşı dik duruşu tarif ederek hareketi başlatan büyük bir liderdir. Allah sizden razı olsun."

"Sizler sahip çıktığınız için bizler dik duruyoruz" diyen Özhaseki, "Sizden başka yaslandığımız kimse yok. Yurt dışında yaslandığımız kimse yok, ikinci pasaportumuz yok, biz yüzde 100 yerli ve milli insanlarız." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasının ardından Ankara'ya hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.